Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОСЛЕДНИ

Марешки предложи да одържавим фабриките на Миню Стайков в Карнобат





Марешки предложи да одържавим фабриките на Миню Стайков в Карнобат. Аз пък предлагам да одържавим мозъка на аптекаря. Ave idiotas!

Марешки е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, „аз бех тук. весо. 2018 г“, а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.

Той е аватар на Вълко Червенков, пише Васил Петев

Както е добре известно, когато се обиждаме взаимно с думичката „селянин“ ние обикновено нямаме предвид географския произход на даден човек, а по-скоро неговото интелектуално и духовно тесногръдие, неговата бедна база знание върху която селянинът смело гради своите кухи, а често и абсурдно опасни съждения.

В този ред на мисли, Марешки е класически селянин.

Той е точно този персонаж, който би написал някъде по стените на Колизеума, „аз бех тук. весо. 2018 г“, а после би го бутнал за да открие нова аптека на мястото му, докато праща наследствените италиански аптекари да ринат цинк в Калабрия.

Но дори и да сме слепи за гаврата на Вселената по лицето на бизнесмена от Варна, дори и да сме глухи за членоразделното му авторитарно фъфлене, ние все пак трябва да се освестим, когато този „Вълко Червенков на новото време“ започне да предлага своите летливи органични решения по въпроси касаещи общото ни бъдеще.

Казвам това не само защото преди малко прочетох, че рекламното лице на диезапама у нас предлага да бъдат одържавени фабриките на Миню Стайков в Карнобат, но и защото ясно усещам, че отново ококорено тичаме в посока на партийно-фанатизираната държава и нейните псевдоспасителни хрумки, така популярни в государства като Иран и Северна Корея.

Разбира се, Марешки далеч не е единствения подобен идеолог на ниското чело у нас.

Всички знаем, че конкуренцията в тази посока е убийствено жестока.

Проблемът е, че се намираме в гранична зона, а оградата както знаем я няма. Сиреч, ако веднъж допуснем селяните да прекарват безраборно бежанци, под формата на подобни „революционни“ идеи, то е въпрос на малко време и ние да приемем шериата на ортодоксалните малоумници и задълго да затръшнем пред себе си вратата към авеню Ниел и света на цивилизованите мисли заложени преди 300 и кусур години от дедо Монтескьо.

Затова предлагам следното.

Да одържавим Марешки. В името на Марешки. И в името на всички селяни.

Ave idiotas!







Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...