Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОСЛЕДНИ

Скотланд Ярд се издъни със СНИМКИТЕ на “отровителите на Скрипал”?





Потребители в мрежата с недоумение сочат необяснима мистификация в снимките на обявените от Скотланд ярд и Кралската прокуратура отровители на бившия шпионин на КГБ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Бурните дискусии са породени от снимките в лондонския хотел на обявените за издирване руски граждани Александър Петров и Руслан Боширов.
На първата снимка е преминаващия по коридора на хотела Петров. На втората снимка е преминаващия по същия коридор Боширов. Те се намират в едно и също място и таймерът на камерата за видеонаблюдение показва еднакви дата и време.

Нещо повече – времето съвпада до секунда, а те вървят поединично и по всяка вероятност един след друг в коридора.

Тази мистификация е развеселила потребителите в мрежата и някои се шегуват, че снимките не само не са доказателство за вината на руските граждани, но и показват, че “всички ние сме в матрицата”.

Както по-рано днес обяви британската прокуратура двама руски граждани са заподозрени за покушението срещу бившия служител на ГПУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

Според версията на Лондон именно тук те са били подложени на въздействието на бойното нервно-паралитично вещество “Новичок”.
***

Тереза Мей обвини Путин за отравянето на Скрипал!

Двама руснаци – Александър Петров и Руслан Боширов, бяха официално обявени днес за заподозрени в покушението с „Новичок“ срещу Сергей и Юлия Скрипал през март в Солзбъри. Двамата са от руското военно разузнаване и са действали по заповед на руската държава, заяви британският премиер Тереза Мей. „Операцията почти сигурно е била одобрена извън ГРУ, на високо ниво в руската държава“, добави още Мей.

От Скотланд ярд и прокуратурата съобщиха, че има „значими доказателства“ Александър Петров и Руслан Боширов да бъдат обвинени в извършването на нападението с нервнопаралитичното вещество.

На основата на разузнавателни данни правителството заключи, че двамата индивиди, посочени от полицията, са служители на руското военно разузнаване, известно също като ГРУ“, каза тя.

„Операцията почти сигурно е била одобрена извън ГРУ, на високо ниво в руската държава“, добави още Мей.

Двамата руснаци, за които е издадена европейска заповед за арест, са на около 40 години и се предполага, че това не са истинските им имена. По телевизията на Би Би Си бяха показани снимки на двамата обвинени.

От британската полицията съобщиха, че двамата са кацнали на летище „Гетуик“ от Москва на 2 март и са отседнали „Сити стей хотел“ в източен Лондон. По думите на премиера Мей там били открити следи от „Новичок“.

Двамата отпътували на 4 март за Солзбъри, където се предполага, че са напръскали с „Новичок“ входната врата на Сергей Скрипал. Смята се, че те са напуснали страната още същия ден.

Обявените от британските власти имена на заподозрени не говорят нищо на Русия, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

„Отново призоваваме британската страна да премине от публични обвинения и информационни манипулации към практическо сътрудничество между провоохранителните органи“, добави тя.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха седмици на ръба на смъртта, но в крайна сметка оцеляха. През лятото още двама души – Доун Стърджис и Чарли Роули, влязоха в досег с „Новичок“, вероятно от същата проба, използвана срещу Сергей и Юлия Скрипал, като Стържис почина по-късно.







Може да харесате

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...