Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

TV

Браво на Костадинов, че хвърли камък в блатото на Дневник и Капитал – любимите медии на Бойко Борисов





Костадинов от „Възраждане“ напуснал брифинга си, щото не желае да говори пред „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“, „Клозет“ и другите грантояди на американска издръжка.

Вчера Борисов се обясни в любов на „Дневник“ и „Капитал“.

Аз сега – кво? Да се правя, че не съм се изкефил на Костадинов, щото е Костадинов, и да се правя, че не съм се ядосал на Борисов, щото е Борисов ли?

А не, няма да си кривя душата.

Тая вечер БТВ, Нова, БНТ ревнали, че Костадинов се месил в свободното слово, сегрегирал журналисти и прочие тъпотии…Разбира се, следват декларации на прокопиевите непеота АЕЖ и „Репортери без граници“…

Същите тия лицемери мълчаха, когато Кокорчо открадна телефона на моята репортерка от ПИК и когато Кирчо изхака с лакът в корема колегата Караколев.

Мълчат и че половин година ПИК е подложен на безцеремонна хакерска атака, включително и днес. Заедно с „Афера“ и „Труд“.

Аман от тъпите двойни стандарти, подклаждани от всяка власт. И от ГЕРБ, и от „Промяната“, и от целия политически сговор, от цялата Омерта на либералния естаблишмънт.

„Възраждане“ днес хвърли камък в блатото, евала.

Ризова злоупотреби с полижението си: Ризова гневно се нахвърли на човек на Костадинов, но той бързо я озапти
Водещата на „Лице в лице“ по bTV се беше разсърдила, че възрожденците прогонили от брифинга си медиите на Прокопиев като чужди агетни

Сипят лъжи, които не искам дори да повтарям в национален ефир. Те говорят лъжи! Това заяви в ефира на bTV Деян Николов от „Възраждане“ по повод отменената конференция на партията заради нежеланието на журналисти от „Дневник“ и „Капитал“ да напуснат мероприятието им.

Цветанка Ризова остро възропта срещу позицията на политика, като заяви, че не е редно никой журналист да бъде гонен от публично събитие. Тя призова Николов да уточни за какви лъжи говори с точно, за да е коректно:
„Говорят, че сме проруска партия, че получаваме пари отвън. Редовно има писания в тези медии в тази посока или внушения. В следващия парламент ние ще входираме този закон, който действа в САЩ и всеки ще трябва да упоменава чии интереси защитава“, каза той.

„След това, когато те пишат нещо и когато изразяват каквато и да е позиция, там ще е записано, че мнението на тази медия, не е обективно. Това трябва да се случи“, категоричен е той.

Ризова обаче отново отсече, че поведението на „Възраждане“ не е правилно спрямо колегите й. Това обаче допълнително нажежи страстите и Николов влезе остро в спора:
„Тези хора не са ви колеги, те не са журналисти, Това са агенции за чуждо влияние“, отсече той.

„Така или иначе ние не ги изгонихме, а просто си приключихме пресконференцията. Те да знаят, че занапред тези т.нар медии не са добре дошли в нашата централа. Време е в политиката да започнем да имаме принципи заради чуждото влияние“, смята той.

„Когато внесем този закон, всички експерти, които са част от фондации и разни неправителствени организации, ще се наложи да се пише, че не са обективни експерти, а че изразяват позицията на дадена страна по даден въпрос. Така ще се окаже, че много хора са финансово стимулирани, за да защитават определени тези. Ние искаме прозрачност“, добави Николов.

Ризова обаче не се предаде:
„Признавате ли, че опитахте да изгоните журналисти от публична собственост. Вие ли определяте кой какъв е и какви права има“, запита тя.

„Това е заплаха за националната сигурност“, кратко пък й отвърна Николов.

След още конфронтации и разговори един през друг, водещата се предаде и реши да закрие предаването.







Може да харесате

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: „Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!“ За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...