Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕМА

Хиляди жертви. Чудовищни разрушения.





Земетресение в Турция и Сирия. Хиляди жертви. Чудовищни разрушения. Силите на Турция просто нямат толкова персонал, че да се справят със щетите. В разбитата от дългогодишната война с евро-атлантическите джихадисти Сирия-още по-малко. Светът праща помощи. Но не всички, и не колкото могат.

Ердоган е трън в задника и кост в гърлото на ЕСССР и НАТО. За Сирия даже не искам да отварям дума колко дразни светската им власт джихадистки Брюксел. Писал съм доста по материята.

Първи се притекоха на помощ руснаците. И в Турция, и в Сирия. Руснаците имат много хора, специалисти в спасителните операция. И много техника за такива операция. И не се скъпиха нито с едното, нито с другото.

Толерастията може реве колкото си иска, че това е с политически цели -да, но го направиха. Брюксел, Вашингтон -не го направиха. Руснаците го направиха. Както го направиха през 21-а година при пожарите в Гърция и Турция. Миналата година Бериев-200, повелителят на пожарите не летя над Гърция, но няма и как Гърция да въоръжава противника ти, а ти да им гасиш столицата.

Но реакцията на руснаците в такива ситуации е винаги идентична, и не от вчера. И това съм го писал, но се налага да го припомня. 28-и Декември 1908 Сицилия е ударена от земетресение с магнитут 7.1 (напълно сравнимо с това в Турция и Сирия).

Месина е сравнена със земята. Загинали са 75 000 човека. След земетресението градът удря цунами. Градът е в развалини, под които има още живи хора. Италианците реагират като италианци, но поне имат оправдание – в шок са. Търсенето на спасени е хаотично и безсистемно. Местните власти са безсилни. Може да помогне само някой друг.

В района са британския линеен кораб Ексмът и крайцерите Юралис, Минерва и Сутлей, и руските линейни кораби Цезаревич и Слава, както и крайцерите „Адмирал Макаров“ и „Богатир“. Другата помощ е пренебрежително малка. Военните моряци на двете флоти получават заповед да подпомогнат при спасителните работи.

Военните моряци са дисциплинирани, свикнали са да изпълняват заповеди, свикнали са на смърт и кръв, имат здрава психика-идеалните спасители. Всяка рухнала сграда в Месина е внимателно отстранена, при което са намерени много още живи хора.

Благодарните италианци издигат на руските си спасители паметникът в Месина на снимката, няколко улици са кръстени на руски моряци, в т. ч. „Ларго на руските моряци“, както и бюстове на император Николай ІІ и адмирал Фьодор Ушаков. И още не им е хрумнало да ги бутнат. Нито да сменят имената на улиците. Едни украински „бежанци“ се опитаха да бутнат паметника -не успяха. Италианците са го направили за поколенията.
И те така….

Христо Тодоров

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: „Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!“ За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...