Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕМА

Приближава ли Световен потоп?





Митове за всемирния потоп съществуват в различни култури по целия свят.

Учените допускат масово изригване на подводни вулкани

Най-голямата зона с „черни пушачи“ бе открита в Тихия океан

„Черните пушачи“ – така се наричат геотермалните извори, работещи на дъното на океаните. От тези обекти под формата на многометрови тръби в океаните навлиза невероятно гореща вода под налягане от стотици атмосфери, заедно с разнообразни химически вещества.

„По правило „пушачите“ са разположени по осите на средните океански хребети. Но попаднахме на „месторождение“ от нови на неочаквано място. Обширното поле, беше осеяно с геотермални извори“, пишат американските изследователи, ръководени от Джил Макдермот от университета в Лихай. Полето е образувано на площ от повече от 5 000 квадратни метра в северната част на източнотихоокеанското издигане – близо до перуанския бряг на Южна Америка.

В полето има повече от 20 „черни пушачи“ с височина около 10 метра. От тях изригва гореща вода, която идва от някои резервоари, разположени под океанското дъно на дълбочина около 2 километра.

Възможно е, между другото, в тези горещи резервоари, нагрявани от магмата, тя да се издига от вътрешния океан, който се намира много дълбоко под земята на стотици километри от повърхността.
Съществуването на океан, скрит в недрата, някога е било косвено посочено от данните от сеизмично проучване и директно от включения във водата минерален кристал от рингууд, открит вътре в диаманта.

Не е изключено някога подземните води да са станали източника на всемирния потоп – точно като библейския. Първо се издига от дълбините, излива се през „черните пушачи“, а след това се връща обратно през тези канали, който бяха открити в Марианската падина. Водата все още се оттича там с кубични километри.
Университетът в Лихай се опасява, че дейността на „черните пушачи“ предшества предстоящото масово изригване на подводни вулкани. Възможно е изтичането от недрата също да показва, че планетата се подготвя за новия всемирен потоп и поредното издигане на „долния“ океан към „горния“. И двата глобални катаклизма не предвещават нищо добро за човечеството.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ФАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: „Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!“ За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...

БАНКЕРЪ

Една от най-големите банки в Австралия, Macquarie Bank, която има активи на стойност 267 милиарда долара, информира клиентите си, че ще премахне напълно парите...