Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕХНОЛОГИИ

Машините започнаха война с човечеството





ОТМЪЩЕНИЕТО НА МАШИНИТЕ! Робот уби човек, сбърка го с кутия зарзават

Робот на СкайНет смаза работник след като го обърка със зарзават. Инцидентът е станал във вторник вечер в компания за роботика в Южен Кьонсан, Южна Корея.

Жертвата е била изпратена да провери сензорите на робота в центъра за дистрибуция на селскостопанска продукция. Докато той извършвал инспекцията машината, която вдигала кашони с чушки и ги премествала върху транспортна лента го за сграбчила ръката и го притиснала към поточната линия, смазвайки лицето и гърдите му.
От полицията изясняват, че най-вероятно става въпрос за повреда в робота, който идентифицирал мъжа като кашон със зарзават. Според южнокорейската информационна агенция Yonhap пострадалият е бил откаран в болница, но по-късно е починал.

Служителите на реда са в процес на разследване на ръководството, носещо отговорност за безопасността на обекта, за евентуална небрежност при изпълнение на задълженията си.

След злощастния инцидент служител на експортния селскостопански комплекс „Donggoseong“, който е собственик на завода, в изявление призова за създаване на „прецизна и безопасна“ система. Стана ясно още, че починалият е попълнил предварително формуляр за провеждане на тестовете, първоначално планирани за 6-и ноември, но впоследствие отложени заради докладвани проблеми със сензора на машината убиец.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...