Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕХНОЛОГИИ

Мъск вече е шефът в Twitter – влезе с мивка в ръце





Акциите на Twitter Inc ще бъдат спрени от търговия в петък, показа сайтът на Нюйоркската фондова борса. Милиардерът Илон Мъск е изправен пред краен срок – 28 октомври, разпореден от съда – за да приключи сделката за 44 милиарда долара за социалната мрежа.

Мъск, най-богатият човек в света, посети централата на Twitter в Сан Франциско в сряда и намекна, че той е шефът на компанията, след като актуализира биографията в профила си с добавянето на „Chief Twit“.

Reuters съобщи във вторник, че инвеститорите в акции, включително Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority и други, са получили необходимите документи за ангажимента за финансиране от адвокатите на Мъск.

Приключването на сделката ще отбележи край на съдебно дело, заведено от ръководството на Twitter. Сега, заедно с инвеститорите, те очакват сделката да бъде завършена при първоначалните условия от 54.20 долара на акция.

Книжата на компанията затвориха при цена от 53.35 долара на NYSE в сряда. Те се повишиха с около 1% до 53.90 долара при разширената търговия, което е малко под офертната цена на Мъск.

Вчера в централата на Twitter в Сан Франциско се е разиграла любопитна сцена – Мъск влезе, носейки мивка.

Влизане в щаба на Twitter – нека и мивката влезе!“, написа Мъск в Twitter, като публикува и видео на събитието.

Пред CNBC източник от компанията е потвърдил, че Мъск е направил посещението си вчера. Той също така обяснява, че има известно вътрешно безпокойство какво ще се случи с хората с чуждестранни работни визи. Служителите се опитват да продължат да работят въпреки цялото внимание, обърнато към сделката, и въпреки съобщенията, че милиардерът може да предприеме масови съкращения. Някои служители казват, че се чувстват така, сякаш ако го купи, може да „изгори всичко, ако поиска“.

Bloomberg съобщава по свои източници, че Мъск ще бъде в офиса на Twittter тази седмица, „за да се срещне с хората, да се разхожда из залите и да продължи да се гмурка във важната работа, която всички вършат“.

Ако сте в Сан Франциско и го видите наоколо, кажете здравей!“, е написал в писмо до служителите главният маркетинг директор на Twitter Лесли Берланд.

В имейла се казва също, че служителите ще се срещнат директно с Мъск в петък.







Може да харесате

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...