Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

„Тези слаби армейци ще ги премажем“, или защо „Копенхаген“ обвини „Нова телевизия“ в лъжа





„Вярвам, че тези слаби „армейци“ ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания.“ Тези думи предизвикаха бурни реакции сред привърженици на ЦСКА в сряда вечерта.

„Вярвам, че тези слаби „армейци“ ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания.“

Тези думи предизвикаха бурни реакции сред привърженици на ЦСКА в сряда вечерта.

Те бяха представени в спортната емисия на „Нова телевизия“ като част от изказването на треньора на „Копенхаген“ Столе Солбакен преди мача с червените в София тази вечер.

Част от запалянковците се усъмнили, че треньорът наистина е казал тези думи. Някои от тях се обърнали директно към „Копенхаген“.

It seems that a local media @novatv_bg decided to lie about what our manager said about CSKA Sofia at the press conference yesterday. You can listen to the actual words in our podcast here (starts approx 1.00)

От датския клуб реагираха, като в „Туитър“ написаха, че това е лъжа.

„Изглежда, че местната „Нова телевизия“ е решила да излъже за думите, които нашият мениджър е казал за ЦСКА на пресконференцията вчера. Можете да чуете действителните му думи в нашия подкаст“, пишат от клуба.

На въпрос какви са шансовете на отбора му срещу ЦСКА Солбакен каза: „Имаме голямо уважение към този отбор, проучили сме го много и мисля, че мачът ще е равностоен и труден, както и предишният, когато бяхме тук („Копенхаген“ победи с 2:1 „Лудогорец“ в София през февруари 2017 г.)“.

От „Нова телевизия“ заявиха пред „Дневник“, че се извиняват на двата клуба.

„Спортният отдел на „Нова“ отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб „Копенхаген“ и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК „Копенхаген“ Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия. По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност“, заявиха от отдела за връзки с обществеността на телевизията.

В отговора се допълва: „В своята работа спортният отдел на „Нова“ спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта“.







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...