Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

Първо огромно о$иране на Терзиев





Терзиев направи военна зона в центъра на София, Левски и ЦСКА се обединиха срещу БФС

Организираният протест срещу българския футболен съюз блокира движението на „Цариградско шосе“ на „Орлов мост“. Това се случи няколко часа преди предпоследната европейска квалификация на националния ни отбор, която противопоставя футболистите срещу Унгария в официалния дебют на новия селекционер – Илиан Илиев.

Около Националния стадион „Васил Левски“ се събраха хилядифенове, както откъм Сектор „А“, където бяха разположени феновете на „Левски“, така и откъм Сектор „Г“, където агитката на ЦСКА спря движението по най-големия булевaрд в столицата.

На улица „Гурко“, която е пред централния вход на спортното съоръжение, бяха разположение „сините“ и именно там станаха големите безредици между граждани и полиция.

Запалянковците са обединени в желанието си Борислав Михайлов да подаде оставка като президент на БФС. След като е начело на централата вече 18 години.

Легендарният вратар наследи Иван Славков – Батето на поста, но оттогава България няма класиране за голям футболен форум. Последното ни участие бе на Евро 2004 в Португалия, когато отпаднахме в групите.

В столицата има и привърженици на варненския Черно море и пловдивския „Ботев“, а също така и унгарски фенове.

Стигна се дотам, чепо време на протестаполицаите иззеха пистолет, боксове и палки от привържениците. Също така бяха конфискувани и пиротехнически средства, което не спря феновете да обстрелват органите на реда.

Малко след това полицията взе мерки, като в действията се включи и жандармерията с водно оръдие. Феновете пуснаха ракети срещу полицаите, а те получиха подкрепления и пристигнаха още униформени и второ оръдие.

В центъра на София има над 1000 полицаи и за съжаление няколко от протестиращите фенове бяха ранени от тях. От мястото на събитието предаваха нашите колеги Венислав Кирилов, Динко Гоцев и Иван Боянов.

Ситуацията в столицата действително бе като военна зона. На ъгъла на „Васил Левски“ и „Гурко“ има запалена кола, която пожарникарите в дълго време се опитваха да изгасят и за щастие успяха.

В резултат на агресивни действия в района на Националния стадион са пострадали полицейски служители. Това съобщиха от МВР.

От ведомството информираха, че столичната полиция предприема организация и мерки за деескалиране на напрежението, възникнало по време на протестните действия. За овладяване на ситуацията бе използвано и водно оръдие. След сблъсъци между агитки има пострадали и сред протестиращите. Нанесени са и материални щети по моторни превозни средства.

Линейки на Спешна помощ транспортират към столични болници 14 пострадали при ексцесиите между фенове и полиция. 10 линейки са на терен, каза Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ в София. Тя уточни, че не може да съобщи за критични случаи, но от тези 14 души има такива и в по-тежко състояние, добави тя.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ЗАКОН

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Васил Божков от домашен арест в парична гаранция в размер на 130 000 лв., съобщи БНТ....

СВЯТ

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя собствена. Това показаха резултатите...

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...