Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

Християнското семейство победи на световното в Катар





Знаете ли защо съм толкова емоционален за победата на Меси и Аржентина? Много често съм казвал, че рядко вземам спортисти като еталон за пример. Причината е, че спортистите масово са зрелището за тълпата. Рекламират хазарт и алкохол и основно развращават.

Меси обаче се различава от това схващане. Както и Джокович в тениса. Меси е пример по няколко направления. Първо по отношение на открития му хормонален проблем, който вместо да го откаже, го мотивира да стане най-добрият. В най-трудната юношеска възраст, той напуска страната си и отива в една от най-изискващите школи в света, а именно Барселона.

Второ и много важно- в личния си живот. Докато разни британски недоразумения се забавляват с приятелките на съотборници, Меси се жени за детската си любов. Не за лъскава кукла от мъжко списание. Нещо повече, когато Антонела губи приятелка при пътен инцидент, Меси хваща самолета и се връща в Аржентина да я подкрепи. Преди да са женени и да имат деца. Преди дори да живеят заедно. Всичко това се случва впоследствие.

Самата Антонела е пример, че жена може да бъде много красива и сексапилна, без да бъде евтина. Бегъл поглед в Инстаграм профила й показва, че тя нито подчертава задните си части, нито парадира с луксозен живот.

А знаете ли къде се женят Лионел и Антонела? В Палма де Майорка или Канарските острови? Не, в родната Аржентина, където са израснали. Не са забравили корените си.

Къде Меси дава най-много пари за благотворителност? Пак там – в бившата испанска колония. Затова и Аржентина беше домакин в Катар. Защото макар аржентинците да са по-бедни от французите , те ще отделят от залъка си, за да подкрепят своя брат!

Трофеят е заслужен не само за футболиста Меси, но и за човека Меси. За цяла Аржентина. За всеки човек, който приема Меси за свой брат по характер и съдба.

 

Дълго време Лео не беше онзи лидер за Аржентина, който беше дон Диего. Но успя да стане. Спечели Копа Америка насред Бразилия, а мотивирашата му реч пред съотборниците ще остане за поколенията.

Спря да ръкомаха и поведе сънародниците си с личен пример. Както прави истинският лидер. Меси е вдъхновение!

Доказателство, че характерът и волята са много по-важни от ръста, силата и даденостите.

Хилавият дребосък стана железен войн на терена, който не може да бъде бутнат с топка в крака. И ще бъде примерът за следващото слабичко хлапе, избрано от Всевишния да ни научи на основния урок. Вие можете и тежките изпитания ви правят силни хора! Благодаря за вдъхновението, Лео!

Тодор Беленски

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...