Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

Аржентина детронира Франция от световния връх!





Меси и Мбапе блестяха в лудия финал на Мондиала

За трети път в историята си Аржентина заслужи световната титла, след като на финала в Катар надви досегашния първенец Франция със 7:5 след изпълнение на дузпи.

В редовното време мачът завърши 2:2, като Аржентина комфортно водеше с 2:0 десет минути преди края, но Килиан Мбапе с два гола за две минути изравни.

В продължението Лионел Меси с втория си гол изведе аржентинците напред за 3:2, но Мбапе отново върна „петлите“ в мача от хладнокръвно изпълнение на втора дузпа.

При дузпите пропуски за Франция направиха Кингсли Коман и Орилиен Чуамени. Аржентинците стреляха без грешка.

Победният наказателен удар за Аржентина вкара крайният защитник Гонсало Монтиел.

Лионел Меси вече държи рекорда за най-много изиграни мачове на Световно първенство. Срещу Франция във финала 35-годишният записа 26-ата си среща на мондиали.

Досегашното най-добро постижение принадлежеше на бившия германски защитник Лотар Матеус.

В 23-тата минута на сблъсъка за световната титла срещу Франция капитанът на “Албиселесте” се разписа от дузпа и така стана първият футболист с гол в груповата фаза, 1/8-финалите, 1/4-финалите, полуфиналите и финалът на един Мондиал.

Капитанът на националния отбор на Франция по футбол Юго Лорис се превърна във вратаря с най-много мачове на световни първенства във финала срещу Аржентина.

Опитният футболист на Франция, който след броени дни се навърши 36 години, вече има 20 срещи на финалите на различни Мондиали.

С това постижение той подобри рекорда на германеца Мануел Нойер, който доскоро беше лидер с 19 мача, е трети в класацията е друг германец – Сеп Майер, който има 18 срещи на световни първенства.

Килиан Мбапе направи хеттрик и стана вторият футболист с три гола на финал на Мондиал след англичанина Джеф Хърст през 1966 година. Французинът е най-резултатният в историята на финални мачове с общо четири попадения.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...