Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

10 месии, които да ни оправят след провала на Слави





Последният Спасител и Благороден отмъстител на нацията Слави Трифонов напоследък среща все повече спънки в мисията си да спаси нашата държавност и нашия древен, но лекомислен народ.

Политическите партии на Промяната отказват да се присъединят към усилията на Слави Трифонов да дирижира политическия живот в страната еднолично и правилно, при това без да напуска спалнята си. Очевидно е, че той би могъл да спаси нацията, само ако всички суверени и партии на Промяната го подкрепят безусловно. Но безусловната подкрепа е нещо, което се дава на близки и роднини, а не на недоказали се бащи на нацията. Така че и тоя Спасител отива на хартисване – колкото и да се кара от кревата, дивана или отоманката си.

Нашият древен, но късопаметен народ обаче има нужда от нови и нови спасители, а ние сме готови да предложим списък с едни достойни 10 кандидатури за национални лидери (или групи от лидери), които за известно време да ни оправят, да съчувстват, да дават, да помислят за народа и да прокарат най-добрите решения, така че да се обединим, да просперираме и младите да се завърнат в България.

***

1. Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика. Досега не сме имали такъв групов Спасител, нито толкова грациозен състав Спасителки на жълтопаважа. Момичетата от ансамбъла нямат много силна политическа подготовка, но той и Борисов влезе бос в политиката, па изкара сума години (и пак загрява за една мисия). А и в света на художествената гимнастика покрай прекрасните грации на спорта има толкова много политика и пропаганда, че момичетата ако са разсъдливи, бързо могат да се приспособят към политическия ни живот. То пък да не е чак толкова голяма философия политиката! Ще се научат децата, само да ги подкрепим. И балет „Магаданс“ може да помагат, нека има изненади и приемственост в българската политика!

2. Симеон Сакскобургготски. Добрият стар Цар като нищо може да се върне да направи една последна политическа авантюра на националната политическа сцена. Вярно че като управляваше, нищо не му се разбираше като говори, ама пък сега си мислим, че може би не е зле да има някаква езикова бариера между Народа и Спасителя му. Все пак това е същество от друга, по-висша сфера – и трябва да се запази някаква мистична дистанция. И пак ще сме екзотични с лидер, по-отлежал дори от стария Джо Байдън.

3. Кубрат Пулев. Неразгърнат потенциал. Симпатично его, между 10 и 15 атмосфери налягане. Абстрактно-патриотичен дух. Може да се кара не по-лошо от Петър Илиев, да върти смешки като Слави Трифонов или да се забърка с някоя Мата Хари като Борисов. Може да боксира лошите и народът най-после да изпита катарзиса на възмездието. Много работи може да направи Кубрат Пулев, а безкрайната въртележка с изборите неумолимо ни залюлява и към такива оферти.

4. Ванката от Шоуто на Слави. Шефът му е голям играч, но сега е на път да излезе на загуба. Нека дадем шанс на безхитростния и открит служител Ванката. Той е добряк и смирен до святост, може пък да победи недъзите на политическата ни система със своето открито и незлобливо сърце.

5. Задкулисието. Които и личности да се крият зад това название, очевидно се справят добре с дърпането на конците, след като толкова години все някакво Задкулисие ни управлява. Нека излязат на светло и да поемат отговорност.

6. Някой фурнаджия. Месията трябва да може да меси хляб и да обръща навреме фурнаджийската лопата. И да произвежда хляб и зрелища.

7. Някой малоимотен с много фирми. Също неизползван човешки ресурс, който може да освежи управлението. Трябва да се издири някой социалнослаб собственик на фирми с големи данъчни задължения. Щом се оправят с толкова проблемни фирми, можем на някой такъв да припишем и държавата.

8. Някой от гората. Това не сме пробвали още – да хванем някой от гората и да му връчим държавата с месиански очаквания.

9. Зоран Заев. Ще го поискаме от македонците като историческа компенсация, че ни крадат българските царе. Да го пробваме тука малко в нашата политическа система, да изкара една месианска мисия, па като не става, ще им го върнем и ще поискаме друг, докато почнат да ни връщат царете.

10. Националният консултант по психоболести. Българската политика отдавна е за психиатър. Националният консултант по богатство на психиката по съвместителство може да поеме и изпълнителната власт. Или ще започне оздравяване на политическата психика, или ще настане пълна лудница и пак ще е интересно.







Може да харесате

SPORTS

Основното състезание на Олимпиадата в Париж ще е по шизофрения Докато почти милиард и половина евро, които бяха отпуснати за почистване на Парижка Сена...

БЪЛГАРИЯ

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Те предвиждат хазартни зали...

SPORTS

Нова държавна комисия да координира безопасността при спортни събития, предвижда законопроект По-малко от седмица след поредните изстъпления на феновете по време на футболното дерби...

SPORTS

Гробокопачите на футбола от БФС ликуват, а виждайки Изпълкома на Гонзо, в Банкя със сигурност пируват! Нескопосания Борисов и футболната мафия смачкаха с „калните...