Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

SPORTS

Фатална грешка на пилота убила легендата Коби Брайънт





Фатална маневра на пилота е станала причина за катастрофата, в която загина баскетболната легенда Коби Брайънт. Пилотът на хеликоптера е навлязъл в облаци, без да има право на подобна маневра. Това заяви екипът разследващи смъртта на легендата на „Ел Ей Лейкърс“, дъщеря му Джиана и още седем души на 26 януари 2020 година, съобщава „Скай нюз”.

Експертите по безопасността посочват, че подобна маневра вероятно е дезориентирала пилота и е довела до катастрофата, предаде Нова тв.

Петкратният шампион в НБА и дъщеря му Джиана загинаха в катастрофа с хеликоптер в Калифорния в края на януари, заедно с още седем души.Машината падна край Калабасас.

Коби ползваше частен хеликоптер, още когато играеше в Лос Анджелис Лейкърс. Той завърши кариерата си през 2016 г. 18 пъти участва в Мача на звездите (17 поредни), пет пъти стана шампион в НБА и два бе избиран за най-полезен играч във финалната серия. По време на цялата си кариера от 1996 до 2016 г. Брайънт игра за „езерняците“.

Пилотът на хеликоптера, който се разби и уби баскетболната звезда Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и още 7 души, е имал нарушение преди 5 години за летене без разрешение във въздушното пространство, в лоши атмосферни условия, се разбира от изтекли записи на Федералната администрация по авиацията.

Ара Зобаян имал среща с разследващ от Администрацията, след като нарушил правилата и прелетял в близост до натовареното международно летище на Лос Анджелис на 11 май 2015 г., според записите, които бяха публикувани в петък в Los Angeles Times. От информацията обаче не става ясно, дали пилотът е бил сам или с пътници.







Може да харесате

SPORTS

Основното състезание на Олимпиадата в Париж ще е по шизофрения Докато почти милиард и половина евро, които бяха отпуснати за почистване на Парижка Сена...

БЪЛГАРИЯ

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Те предвиждат хазартни зали...

SPORTS

Нова държавна комисия да координира безопасността при спортни събития, предвижда законопроект По-малко от седмица след поредните изстъпления на феновете по време на футболното дерби...

SPORTS

Гробокопачите на футбола от БФС ликуват, а виждайки Изпълкома на Гонзо, в Банкя със сигурност пируват! Нескопосания Борисов и футболната мафия смачкаха с „калните...