Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Социалната министърка е опукала 197 000 лв. за кафе, таблети, телефони и командировки





За 167 работни дни политическият кабинет на социалния министър Иванка Шалапатова е струвал на гражданите близо 197 000 лв. Това показва справка за изразходваните средства от шестимата членове на кабинета на Шалапатова. С декларация от парламентарната трибуна от „Има такъв народ“ (ИТН) обвиниха социалния министър за неправомерно високи разходи и поискаха оставката й.

С тези пари са закупени таблет, телефон и сервиз. Всеки получил техника за 10 000 лева, според сметките на ИТН. „Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес“, коментира Тошко Йорданов.

Над 17 000 лева са отишли за протоколни срещи. 60 000 лева за командировка. 14 са международните визити на Шалапатова, а 9 са тези в страната.

Тази социална туристка е джиткала средно по два пъти на месец, каза депутатът от ИТН. Жестоко КПД (коефициент на полезно действие – б.а.), заключи Тошко Йорданов.

Депутатът даде за пример публикация на Шалапатова във Фейсбук. В нея тя се хвали, че е в Швейцария по време на наводненията по Южното Черноморие.

Всеки един от тези 6-има членове на политическия кабинет на Шалапатова е изхарчил по 17 лв на ден за кафе.

През 2018 г. зам.-министърът на ГЕРБ в Министерството на труда и социалната политика подаде оставка само защото си беше позволила да отиде до САЩ със самолетен билет за бизнес класа на стойност 8 000 лева, припомни Йорданов и поиска оставка на ръководството на социалното министерство.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...