Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Лидерите на страните от НАТО: „Адекватни ли са?“





Европейският съюз (ЕС) не трябва да работи по идеята за „ядрен чадър“, а да разследва експлозията на „Северен поток“, като отказът от разследване повдига въпроси за адекватността на ръководството на страните от НАТО. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радиостанция Sputnik, цитирана от Известия, по повод настоящето обсъждане в Европейския парламент (ЕП) относно създаването на ядрен чадър на Европа.

„Когато успеят да направят някакво заключение, основано на факти, за това какво се е случило със „Северен поток“, тогава ще можем да обсъждаме нови енергийни проекти – в гражданската сфера или в отбраната.“ На тях беше поверена газова тръба, която минаваше по дъното на морето. Опазването ѝ беше проста задача„, пояснява Захарова.

Тя заявява още, че не разбира как страните от ЕС технологично ще създадат „ядрен чадър“ над Европа, което се обсъжда в ЕП. Захарова подчертава, че има ангажименти за неразпространение на ядрено оръжие, които ЕС трябва да спазва, и не е ясно какво ще направят страните: ще се откажат от тези правила или ще се опитат да намерят начини да направят чадър в техните рамки?

В тази връзка Критично припомня, че ръководителят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер призова за разполагането на ядрени оръжия в европейските страни като защита срещу Русия.

Вебер поиска разполагане на ядрени оръжия в Европа срещу Русия!

„Сега въпросът е дали хората, които са на власт в страните от НАТО, са адекватни“, добавя говорителят на руското външно министерство.

Дискусията за създаването на общоевропейски „ядрен чадър“ беше представена от заместник-председателя на ЕП Катарина Барли на 13 февруари, припомня Известия. Тази идея е възникнала заради думите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който заплаши да изтегли страната си от НАТО, ако се върне на власт. Според Барли в такъв случай Европа няма да може да разчита на ядрената отбрана на САЩ, въпреки че по принцип според нея въпросът за ядреното възпиране на страните от Европа е в интерес на американския им съюзник.

Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...