Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Дядото на германския външен министър е бил нацист и е служил във Вермахта





Дядото на германския външен министър Аналена Бербок, за когото тя често говори по време на възпоменателни събития, е бил пламенен нацист и офицер от Вермахта, пише “Билд”, позовавайки се на исторически документи.

„Валдемар Бербок е бил не само офицер, но и пламенен привърженик на националсоциализма“, се казва в статията.

По време на Втората световна война е инженер по ПВО. Както показват документите, дядо Бербок е чел книгата на Хитлер “Майн Кампф“ и напълно е подкрепял режима. През 1944 г. е награден с Хитлеристкия медал “Кръст с мечове” за военни заслуги.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Внучката на Валдемар и настоящ ръководител на Министерството на външните работи спомена, че дядо ѝ е минал през войната в редиците на Вермахта, но не е говорила нищо за убежденията си.

Други нацисти …

„Когато Аналена Баербок спомена дядо си в речите си, знаела ли е, че той не само е бил офицер на около 30 години, но може би и убеден националсоциалист по душа?“ – пита изданието.

От външното министерство отговориха на запитването на таблоида, че Бербок не знае за подобни документи. В същото време, отбелязва “Билд” , почти всяко досие на служилите във Вермахта съдържа бележка за безусловна вяра в националсоциализма.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...