Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Денков нагло се издърви на Борисов, направи го змях!





Самозабравилия се Денков со подигра с Борисов. Трябвало политическа смелост … аз съм политически смел, не ти!!!

ПП-ДБ не приема предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение, с което да разделят постовете в кабинета и цялата власт „пропорционално, с еднакво носене на отговорност, с право на вето и нов преглед на министрите“, както предложи вчера Бойко Борисов. Това заяви министър-председателят от името на управляващата коалиция Николай Денков в началото на правителственото заседание.

По думите му в предложението има пренареждане на приоритети, за които се договорили с ГЕРБ преди 9 месеца.

„Вместо да продължим с реформи, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове. Заявявам ясно, че не приемаме такава подмяна на приоритети“, изразява несъгласие Денков..

Според премиера борбата с корупцията и съдебната реформа са били основен приоритет при създаването на кабинета, заради което то станало факт. Той предложи на партньорите от ГЕРБ първо да изпълнят тази задача заедно, а след това да обсъждат как да продължат съвместното управление занапред.

„Нека да изпълним задачите така, както са поставени, и при условията, които договорени с ГЕРБ преди 9 месеца. Едва след като извървим набелязания път за борба с корупцията и реформа в съдебната система, сме готови да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред“, посочва Денков.

По думите му това управление е било създадено с една ясна задача – „да освободи институциите от корупционния багаж, който влачат през всички години на прехода“. „За това си стиснахме ръцете с Мария Габриел“, отбелязва премиерът и добавя, че такава е била договорката.

„Правосъдието ни е превърнато в борса“, обобщава Денков.

„Последните разкрития за групите на Нотариуса и Пепи Еврото показаха на всички, че правосъдието ни е превърнато в борса – че вместо да се борят с престъпността, организирани групи, с протекцията на политици, са изпълнявали мокри поръчки пред широко затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия“, заявява Денков.

„Постигнахме много заедно с парламента. Променихме Конституцията и закона за антикорупционната комисия, въведохме контрол над главния прокурор, подготвихме промени в законите, свързани с ВСС, за да предотвратим политическа намеса в съдебната система. Но това не е достатъчно. За да има справедливост, а не бухалки, трябва да довършим задачите“, обръща се министър-председателят към партньорите от ГЕРБ.

„Сега е нужна политическа смелост да направим следващите стъпки, както са набелязани в управленската програма“, подчертава той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...