Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Байдън беше разтърсен от лошия резултат на първичните избори в щата Мичиган





Стотици хиляди не подкрепиха Байдън на първичните избори в Мичиган.

Американският президент и настоящ кандидат за такъв от Демократическата партия Джо Байдън беше разтърсен от лошия резултат на първичните избори в щата Мичиган, където, въпреки че спечели според очакванията, над 100 000 души са гласували като „необвързани“ (вот за партията, но без да се подкрепя който и да е кандидат, бел.ред.), съобщава Modernity.

Байдън е събрал 81,1% от окончателния вот, като 13,3 на сто са дали гласа си като „необвързани” – общо 100 960 гласа.

 

За сравнение в първичните избори на републиканците в Мичиган “ необвързаните“ гласове са били едва 3%, посочва Modernity.

„Въпреки факта, че действащите президенти, коитоо са отново кандидати за поста, обикновено могат да очакват почти всеобща подкрепа, числото 100 000 е много по-високо от обичайните 20 000 гласоподаватели в Мичиган, които в предишни надпревари са заявявали, че не са привърженици на нито един потенциален кандидат“, добавя изданието.

„Необвързаният“ вот на първичните избори за демократите в Мичиган е бил само 1,7% през 2016 г. и 1,2% през 2020 г., а сега е над 13%.

В Диърборн, щата Мичиган, където има многобройно мюсюлманско население, Байдън губи от „необвързаните“ с 50 пункта. Резултатът беше обусловен от протестния вот на пропалестински настроените хора, насърчаван от „Listen to Michigan“ – предизборна група, подкрепяна от палестинско-американския конгресмен от Демократите Рашида Тлаиб, подчертава Modernity.

Изданието припомня, че Байдън е победил Тръмп в Мичиган с по-малко от 3 процентни пункта през 2020 г., което означава, че тежестта на загубените гласове от млади избиратели, загрижени за Газа и арабските американци, може да му струва поста в държавата.

„Мнозина от арабско-американската общност в Мичиган, които подкрепиха Байдън през 2020 г., сега са възмутени, заедно с някои прогресивни демократи, от подкрепата на Байдън за израелската офанзива в Газа, при която са загинали повече от 29 000 палестинци“, съобщава Al-Jazeera.

Шокиращият резултат ще подхрани страховете на демократите, че Байдън трябва да бъде заменен от по-добър кандидат, който да се изправи срещу Тръмп преди събранието през юли, пише още Mdoernity.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...