Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Руди Гела все пак ще пристане на Васил Божков





Радостин Василев обаче яростно отрича да е в завера с Черепа

Подобно на голия политик Георги Георгиев – Готи, който хариза партията си БНО за мандатоносител на „Българско лято“ на Васил Божков, новата ракета носител на движение „Център“, учредено от бизнесмена, ще е Радостин Василев. Въпреки че яростно отрича да е в завера с Черепа, именно Руди Гела щял да помага на бъдещата партия, мълви се в политическите среди.

Лидерът на партия МЕЧ, която има електорална тежест само в очите на собствения си председател и пиара му Кирил Веселински, е готова да пристане на поставения под домашен арест бизнесмен. Васил Божков обяви, че стартира подобно на мнозина други като Радостин Василев, Иван Гешев и ексдепутата от БСП Страхил Ангелов, нов политически проект, като в сряда уточни, че вече е създаден „Център“.

Не уточни обаче, че именно със сметките на партия МЕЧ бъдещата партия ще се засили към изборни висини, тъй като първоначалната му формация „Българско лято“ не успя да се пребори за избори, понеже Божков бе санкциониран по закона „Магнитски“ и партията му не успя да предостави на ЦИК банкова сметка.

Руди Гела пък вече усетил, че парите на Божков са много по-важни от електоралната любов, която се сипе в затворени групи във „Вайбър“ по негов адрес, и направил рязък завой към бизнесмена и бъдещите му политически планове. Говори се, че въпреки стагнацията от страна на държавата и прокуратурата, Черепа още имал ресурс да финансира мегаструктура в родната политика, а сумата се шушука, че била огромните 50 милиона лева, които наклонили везните на мнозина да подкрепят битките на магната срещу управляващите, пише „Уикенд“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Радостин Василев, който е запознат добре с предлагането на суми на този или онзи, както стана ясно по времето му на спортен министър, веднага намерил начин да се пласира пред бившия хазартен магнат – с напълно законната банкова сметка на партията си, която както мандатът на БНО, Божков нямало никакъв проблем да използва когато прецени да заиграе в политиката.

Според запознати опитите на домашния арестант да организира повторен проект са единствено с цел фиктивното му дисиденство срещу държавата, с която години наред бе в чудесни бизнес отношения.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...