Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Скандалджийката Антоанета от ДБ изгоря, раздаваше жито вместо кебапчета





Мартин Димитров „изхвърли“ от НС зеления Борислав Сандов, аут е и социалистът Сашо Симов

Въпреки че ДБ постигна добър резултат на изборите – близо 8 процента, топ остриета от обединението не успяха да влязат в 48-ия парламент. Сред натъжените кандидат-депутати се оказа Желязната лейди на ДаБг Антоанета Цонева, която беше тежката артилерия на десните при дебатите в миналия парламент. В първия район тя се състезава с кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски, на когото Цонева обяви война преди вота.

Безкомпромисната дама, макар че бе водач в два избирателни района – Пазарджик и София-област, но този път няма да смразява кръвта на опонентите от парламентарната трибуна.

Новината сподели самата тя на профила си във фейсбук.

Тя обясни, че в Пазарджик ДБ има 195 гласа по-малко, в София-област 560 повече, спрямо предишния път, но въпреки това мандат няма.

Целият ни екип вложи много усилия, но явно това не е било достатъчно – включително водихме дела срещу подвижните избирателни секции в Батак и Сърница, за да пресечем злоупотреби в смесените райони. Успяхме да спрем тези в Батак. Не се крия от критика, ще анализираме грешките си и ще направим план как да си върнем мандатите при следващи избори, обеща Цонева.

По време на предизборната кампания, Цонева прояви оригиналност и почерпи с ашуре на площада в Сърница.

Тя пожела успех на колегите си. Няма да съм депутат, но има много работа за вършене от Демократична България, отсъди мъдро дясната ръка на Христо Иванов.

В парламентарната банка няма да седне и бившият министър на екологията и вицепремиер Борислав Сандов, въпреки че беше на второ място в столичния 24 МИР – веднага след лидера на ДБ Христо Иванов.

„Зеленото“ острие обаче са изхвърлили преференциите за четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, посочени от повече избиратели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, но той не може да бъде изместен, тъй като е водач на листа – т.е. автоматично получава и всички преференции на хора, не посочили нищо.

Острието на БСП Александър Симов също не се пребори за депутатско място в Перник, а БСП загуби депутати от още седем области – Видин, Силистра, Кърджали, Благоевград, Габрово, Смолян, Разград и Търговище.







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Неофашистите в Съветът на ЕС забраниха руски държавни медии. Захарова: Подготвяме отговор! Неофашисткият Съветът на ЕС реши да спре излъчването на територията на Европейския...

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...