Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

ВЪЗБУДЕН ГЕРБАДЖИЯ ЩЕ ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯТА!





Възбуден глупак-гербаджия по БНТ иска всички да знаят, как е устроена Вселената.
Че то никой не знае ве, ей!
После каза, че трябва да се промени Конституцията, щото задължавала да се учи до 16 години, ама не казвала до кой клас, можело някой циганин да учи 9 години все в първи клас и да не научи нищо.
Затуй трябвало Конституцията да задължи всички да завършат основно образование, демек осми клас, да бъдат умни и да знаят вселенските тайни.
Това е идиотска идея на кръгъл глупак!
Първо, в България има 10% умствено изостанали (имаме даже и вицепремиер ретардант, от помощно училище), имаме общо 20% с психичи проблеми, 12% дебили и имбецили (някои от тях са в Парламента и в другите две власти) и 1-2% идиоти. Всички те няма как да завършат задължителното основно образование със задължителните по МОН учебни дисциплини: Информатика, Информационни технологии, Астрономия, Физика, Предприемачество, Западен език и др. Ко правим тогава?
Второ, по същата логика за 9-те години в първи клас, можем да кажем, че е възможно някой, за да изпълни конституционното ди задължение да завърши осми клас, да продължи да учи на издръжка на бюджета (закуски в училище, транспорт, помощи за семейството, топло, тоалетни, съученички) до дълбока старост, например, до 90 години, и, ако някой го възпрепятства, този някой да носи наказателна отговорност.
Трето, като знаем миграционната динамика, как ще завършат осми клас имигрантите от, например, Мала Азия и от Африка, които са получили българско гражданство, и трябва по Конституцията задължително да се образоват и да завършат осми клас? Как ще стане тази работа за племето бимба-лумба от Судан, например?
Глупакът-гербаджия не би трябвало той, и екипът му (какъв ли е този екип?) да се втурва в областта на образованието, там авторитет е образователният министър, и в областта на законодателната власт, там има други авторитети и авторитетки (Данито Барниръбъла, Пекинската патица, буля Корни и др.), този човек има други задължения и отговорности, що не си ги гледа тях?
Колко е опасно да си прост!







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...