Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПАРИ

Бюра за бързи кредити се жалват от длъжниците!





Напоследък лихвари се жалват в полицията, ченгетата обаче са пас

Офисите за Бързи кредити все по-често са безсилни да си върнат парите от длъжници. През последните месеци са подадени жалби в полицията от собственици лихвари, които се опитват да намерят длъжник и да му искат парите. Ченгетата обаче се оправдават, че те нямат правомощието да събират заеми.

Заради инфлацията и масовото обедняване, хората все по-често се принуждават да теглят бърз кредит. Макар и по-дребна сума, те се оказват неспособни да върнат пачките.

„В повечето случаи изобщо не ни отварят вратите на адресите си, да ги намерим по телефона е невъзможно, защото подозират кой ги търси и не вдигат на непознати номера“, оплаква се пред медията ни собственик на бюро за кредити.

Частните съдебни изпълнители слагали запори, но на повечето клиенти не им пукало, защото нямало какво да им вземат и запорират. Много от тях работили без договор. Така лихварите се налагало да се жалват в полицията, но органите на МВР също нямали правомощието да събират банкнотите.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

25% от българите са ползвали бърз кредит, като 82% от тях са взимали до три заема, а една трета – само по един. Това показва национално представително социологическо проучване на изследователски център „Тренд“ по поръчка на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).

Най-често кредитите се взимат за период между половин и една година или между три и шест месеца. В 90% от случаите бързите кредити се изплащат в срок до една година.

Доста често се срещали и опити за измами, да се тегли с подправена или чужда лична карта. За радост на лихварите, това много рядко водило до успех.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...

ВОЙНА

ВАЖНО: Asia Times: Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Военна хроника: Първата битка вече е факт Макрон пак излъга, че щял да...