Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОМЕНТАР

34 години, откакто се лъжем, че комунизмът си е отишъл и е дошла някаква демокрацията





ГНЕВНИ ДУМИ: 34 години по-късно – ДС, ДПС и Ахмед Доган се завръщат. Демокрацията е мираж, вилнее цензура

34 години, откакто се лъжем, че комунизмът си е отишъл и е дошла демокрацията.

Най-злободневното превъплъщение на тази лъжа е новият кмет на София, потомък на Държавна сигурност и Политбюро.

Както и голямото „завръщане“ на Ахмед Доган, троен агент на Държавна сигурност.

Както и доминацията във властта на ДПС – филиал на Държавна сигурност. Гарантирана от розовия комсомол.

Това не са гримасите на историята, а отмъщението на времето към един инфантилизиран до свещена тъпота и обуначен от дефицитите на паметта народ.

На Десети ноември вярвахме, че цензурата пада, ще има свободни и честни избори, ще се върне законността, ще възстановим разделението на властите.

Кое е така?

Цензурата на либерал-екстремизма е по-зловеща от живковата. Реанимирани са всички уродливи сюжети и образи на Оруел, включително Новговора му. В големите телевизии спускат черни списъци с неудобни теми и събеседници. Цели предавания обслужват директно победилата на вота партия, която за благодарност подсигурява обществени и европейски поръчки за мениджмънта на телевизията.

На практика медиите отново са държавна собственост. Рекламата в тях е политическа или корпоративна, самоиздръжката отдавна е мираж.

Свободни и честни ли са изборите? Въпросът е риторичен.

Единствени в Европа гласуваме с машинките на диктатора Мадуро, а броят на недействителните бюлетини е колкото за цяла парламентарна група.

Прекупвачите на гласове вилнеят и щавят, както турчин не е беснял по тази робска земя. Изборите у нас са търговия – печели онзи, който плаща и купува повече.

Има ли разделение на властите?

Как да има, след като правителството и политиците разпореждат на формално независимия Висш съдебен съвет да уволни главния прокурор и те изпълняват?! Как да има, след като партиите си приемат конституционни поправки, според които главният прокурор вече ще бъде избиран изцяло от партийната квота във ВСС?

Разделение на властите ли е министър-председателят или лидерът на партията да спускат служебно на депутатите закони за приемане? Премиерът да уволни председателя на Народното събрание, след като нахълта в кабинета му – за това ли жадувахме на Десети и това ли изчерпва смисъла на борбата ни?

А законността? Разплетено ли е поне едно от знаковите убийства на новото време? Има ли олигарх, властник или престъпен бос в затвора? За 34 години – нито една присъда, вярата в справедливостта е по-изкористена отвсякога.

Свободна ли е България? Не, вторично колонизирана, този път от другото посолство, от другия съюз – вместо Съветския, Европейския.

Самостойна ли е политиката на българското правителство? Съблюдава ли преимуществено националния интерес? Не, правителството функционира като компрадорска администрация на Запада – по вертикала, и като еманация на монополите в бизнеса – по хоризонтала.

Проектът „български преход“ се провали, защото не бе проект на народа, а проект на ченгетата и червената аристокрация. Които отказахме да лустрираме.

В плен сме на старото зло, надградено технологично, идеологически и емоционално.

За какво беше всичко? За да изпратим децата си в прогресивния Запад ли? Да разсипем семействата, историята, културата, образованието и морала си?

Екзистенциалното усещане за разпад добива все по-материални измерения, тук и сега. Патрони за него няма открити, няма открити.

И все повече българи съжаляват, че Десети ноември дойде, макар че няма да си признаят публично.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...