Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОМЕНТАР

АЗ СЪМ ЗАДРЪСТЕН КОНСЕРВАТОР





Изкуствения интелект явно настъпва някъде и при някого, но аз реших рязко да го подмина. Някак си не ме кефи. Който иска, да си общува с ИИ, възможно е и да е по-свежо, отколкото с ЕП /естествена простотия/, ама най-мразим нЕкоя машина да ми казва нещо. Например бот да ме пита дали съм робот. Ай, сиктир!

Понеже съм задръстена, не ме кефи и брашното от червеи. Дори признавам с лека доза срам, че смятам, че повече от един червей в брашното или ябълките ме напрягат и отказвам консумация. А брашно от цели червеи ме води до агресия и желание да го навра брашното с все червеи вътре където не им свети на евроатлантиците.

Гъсениците, било то печени или панирани, също не ги одобрявам. Няма нищо по-гнусно от намерена половин гъсеница в салата. Само който не го е преживявал, не знае гнусотията, която се предизвиква. Освен това се замислям за гладуващите в Судан и Индия – те там и без това си ядат гадинки, да им пратим и нашите гъсеници, хлебарки, бръмбъри и дори Татяна СГлисти да демонстрира как се ядат.

Консервативно си мисля, че в семейството трябва да има баща, майка и дете, което да не се чуди от кой пол е единият и другият. И което да не се чуди и за себе си. Гледа надолу и установява – има или няма нещо си. Другото е либерастия, която едно време лекуваха с наместване на чакрите с шамари.

Много държа да подчертая, че всякакви ГМО, сурогатни майки, странни храни от гнусни животни, не ги одобрявам и не ги приемам. Задръстена съм, бре, задръстена. И изобщо не ми дреме да го кажа. Който се смята за модерен интелектуалец като яде панирани скорпиони върху канапе от пържени гъсеници, да му е сладко. Ама да стои по-далеч от мен, че съм гнуслива.

Някой беше казал, че моралът и обществените достижения трябва да вървят заедно. В случая изтрещелата либерастия толкова се отдалечи от човешкото, че наистина започвам да изпитвам съмнения, дали човеци стоят зад цялата тази гнус. Все пак навремето имаше доста и то качествени фантастични филми и сериали. Та там например извънземните ядяха гъсеници и бръмбари. То сега и китайците ги ядат, ама те са си свикнали. Аз дори ориз не обичам.

И много моля, не ми пипайте консерватизма. Мой си е и много си го харесвам. Дреме ми дали ме смятате за задръстена, консервативна, ненапредничава и прочие. И не ми дреме за панираните скорпиони на Татяна СГлисти. Да ходи в Украйна да им панира скорпиони. Даже леопард може на скара да й изпекат там, ако я видят подходящите хора….тук се отплесвам да мисля дали от яденето на скорпиони и хлебарки се е докарала до тая истерия, която я тресе, но съм по-склонна да мисля, че е от генетиката.

Те такива ми ти работи. Българинът често проявява здрав разум на фона на всеобщото безумие. Избран народ сме. Колкото и да се критикуваме взаимно, факт е, че все пак повечето хора имат разум и най-вече инстинкт за оцеляване.

Такива консервативни работи ми минават през главата….затова пържолите са от свинчета, салатата от маруля, кюфтетата от месо, сладкишите от брашно от пшеница. Толкоз.

Елена Гунчева-Гривова

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...