Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОМЕНТАР

НЕ НАРОД, А СКОТОВЕ





Замисляли ли сте се някога кои са известните хора в България? Певачки, боксьори, врачки, странни същества, дефилиращи от сутрин до вечер по телевизиите и социалните мрежи. Създава се усещането за държава на малоумните инфлуенсъри. Държава, в която Емили Тротинетката /която и да е той/, е по-известна от български ученик, взел международна награда по математика или учен от БАН, направил откритие. Държава, в която е по-важно поредният кубик силикон в бюстовете на певачките, отколкото културата, каквото е останало от нея.

Преди няколко дена стана един скандал, който ме потресе и стигнах до извода, че май вече нищо не може да ни спаси като народ. Същества с психиатрични отклонения, незнайно защо известни на всеки българин, се гавриха ПУБЛИЧНО, пред очите на много хора в един пловдивски МОЛ. Подиграха се нечовешки с едно момче с увреждания. Момчето с увреждания в случая е нормалния човек в тази групичка. Жертва и човешко същество, подложено на унижения от изтрещели закриляни от жълтопаветните медии и общество психясали плазмодии, които занимават цялата държава с отклоненията си.

Дори не искам да си представям как се е чувствало това момче – заплашено, унижено….как ли се е чувствала майка му. Днес навсякъде веят имената на тези, които са извършили гаврата. Стават още по-известни и дори вече си имат защитници. А момчето? Кой от всичките, присъствали на тази гавра, каза дори дума да го защити? Кой се намеси? Кой отиде да зашие един зад врата на изтрещялото същество с тротинетката, което според мен няма нужда от лечение, а от здрав пердах за наместване на чакрите и просветляване на съзнанието?

Всички вие, които сте присъствали там и сте МЪЛЧАЛИ, сте виновни. Страхливци, които повече се притесняват какво ще кажат малоумните инфлуенсъри, а не да спасят от унижение един човек, който не може сам да се защити. Подобни сцени съм виждала и в социалните мрежи – ученички се пребиват взаимно като кучета, а останалите снимат и подвикват отстрани.

Превърнахме се в животни. Дори не в животни, защото дори хиените защитават събратята си. Кал сме. Като общество сме напълно загубена кауза.

Много пъти е казвано, че едно общество и нация се познават по това как се отнасят към беззащитните. Българите убиваме беззащитни животни заради удоволствие от мъките им, подминаваме падналите на улицата дори без да се поинтересуваме какво се е случило, гледаме сеир, когато пред очите ни пребиват някого и снимаме, смятаме за забавно изтрещели и долни същества да се гаврят публично с едно болно момче.

Ние вече сме мъртви като народ. Само тук-таме са останали малко човеци, които се опитват да спасят остатъците от това, което някога беше народ.

Мен ме е срам. Срам ме е от народа ми. Защото се е превърнал в скот!

* Мислех да публикувам снимката с гаврата, но е недостойно. И призовавам всеки един и всяка медия да я махнат. Или поне да махнат лицето на момчето. Срамно е да разстространяваме унижението му.

Елена Гунчева-Гривова

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...