Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОМЕНТАР

КУЧКАРНИКА НА БОРИСОВ!





Призовавам за закриване на специалността „журналистика”, като желаещите да се реализират на това поприще попрактикуват на Околовръстното поне една година, купуват си едни наколенки и са готови за „водещи” журналисти.
Вече се чудя да се смея ли, да плача ли. Авторката на „най-интересната книга за най-интересния политик” /във фантазиите й/ Кристина Кръстева, написала биография на Бойко Борисов – „Бойко, който винаги се завръща”, днес беше дежурна по „Президент”. Тоест на нея й се падна задачата от сутринта да уведоми народа колко му е паднал рейтинга, как разединява нацията и как бие не@рите. И не може да се отрече, постара се женицата. Вероятно специализацията в САЩ и това, че по съвместителство е и актриса, са помогнали за ролята.
То вярно сме живеели зле, ама защо Президентът ни го казвал, да ни разваля спокойствието, не са хубави тез работи! И затуй му бил паднал рейтинга под 50 %, даже тя била учудена. Проверила била във ФБ, паднал бил!
Вярвам, заработила си е хонорара и поста. То трябва да си пълно перде, за да казваш на бялото черно, но тя много професионално се справи без всякакъв срам. Вероятно във Фейсбук е проверила по групите, подкрепящи ГЕРБ и Боку, където са длъжни да членуват всички гербави и да правят вятър и активност на управляващите.
Професионалистката е стигнала до извода, че „заиграването с обезверените, болните и самотните”, не било добра политика. Браво бе, госпожо! Разбира се, че не е добра политика, отвратително е да се посочва, че в цветущата и просперираща държава на Вашия Боку-Слънцето, има бедни, гладуващи и мизерстващи хора. Не е добра политика!
Добра политика е да се снимаш с недосегаемите, мазно нахилен. Добра политика е да раздаваш с държавни пари 18 000 системи за отопление на „бедни” семейства, за да си купиш изборите. Добра политика е да издухаш 3 милиона лева за един час за една вавилонска кула, докато градът прилича на бойно поле. Добра политика е да разрешаваш електоратът ти да прави каквото си поиска, включително да пребива и убива българи. Добра политика е да ходиш в Израел и Саудитска Арабия на големите християнски празници. Добра политика е да се изживяваш като Господ на Територията и всичко да зависи само от теб, но ти да си независим от каквито и да било мозъчни клетки!
Както казваме в Пловдив, майната му на добрата политика.
Когато огромната част от народа тъне в мизерия, когато хората са недоволни, когато са недохранени, болни и отчаяни, не е готино да им се обръща внимание, но е необходимо, ако се чувстваш държавник. Никой не харесва гледките на бедност и мизерия. Но разликата е, че вие ги покривате с рози, за да не ги виждат другите, а Президентът посочва проблемите и иска разрешаването им.
Да „прескочел” до Боку- Слънцето. ….Не че се меся, ама какво да си каже Президентът с човек, с който го делят две библиотеки книги и няколко милиона мозъчни клетки. Няма смисъл, някак си….Но не се притеснявайте, решение ще се намери, но нито Вашият „уникален” Боку-Слънцето, нито Вие, нито гербавите ще бъдат част от решението!
А впрочем, в книгата Ви не забелязах по-тъмните части от биографията му, добре че има архиви, защото историята се пише от победителите, но той е само един самоповярвал си престъпник, а не победител, колкото и да го издигате на пиедестал. Просто цървулщината си личи още повече на високото.
Елена Гунчева







Може да харесате

ФОКУС

При финансовия капитализъм икономиката е доминирана от спекулативни пазари. Финансите, които в предишната фаза на капитализма са били свързани с производството и са играли...

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

АНАЛИЗИ

Наближаващите избори за Европейски парламент, от чиито резултати пряко зависи съдбата на сегашния екип от европейски ръководители, оглавяван от Урсула фон дер Лайен и...

АНАЛИЗИ

По определение политологията е наука за властта. По наблюдение социологията понякога е и наука на властта. Комбинирайки различни социологически, т.е. обществени проучвания в пространството,...