Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Доган отказа да подари ДПС на Пеевски





Почетният председател „духна под опашката“ на депутата, който беше решил да оглави движението

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предприе изненадващ ход с решението да обяви имената на двама души, които предлага за съпредседатели на партията. Ако не е изненада новината за съпредседателството, както и че едното име е на Делян Пеевски, донякъде сензацията е името на Джевдет Чакъров.

Припомняме, че отдавна в политическото пространство се върти версията, че ДПС няма да има само един лидер. Спрягаха се имената на партийците и бивши евродепутати Филиз Хюсменова, Неджми Али, но едва ли някой е предполагал, че Доган ще се спре на Джевдет Чакъров.

Решението му подсказва, че той не е готов да предаде Движението изцяло в ръцете на Делян Пеевски. Това от една страна. От друга страна, българин да застане начело на етническа партия би предизвикало трус в редиците й и недоволство в районите с най-много избиратели. От трета страна, би било трудно обяснението как човек, който е в списъка „Магнитски“ и санкциониран за корупция от Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия и прочие бивши британски колонии, ще оглави ДПС.

Затова и решението на Доган ДПС да има двама съпредседатели е логично. Както и че единият от тях ще е Делян Пеевски, който в последните месеци се превърна в говорител не само на партията, но и на управлението на страната. Прояви се като конституционалист, като човек, който може да решава проблеми. С огромното си влияние, което има в партията, с огромния бизнес ресурс, с който разполага, Ахмед Доган няма как да го заобиколи. В момент, в който ДПС няма друг изявен лидер, конфликт с Пеевски и разцепление на движението не са вариант пред Доган.

Затова той се спира на Джевдет Чакъров като втори съпредседател. Депутатът от ДПС е сред основателите на партията. Верността му към Ахмед Доган никога не е поставяна под въпрос. Чакъров беше министър от квотата на ДПС в правителството на Сергей Станишев, когато Пеевски е част от НДСВ. Повече от сигурно е, че Доган ще разчита на опита, натрупан от Чакъров в последните близо 30 години, в които е в политиката. И чрез него ще следи всеки ход на Делян Пеевски и ще упражнява контрол.

Като леко намигване към Пеевски звучи и фразата в обръщението на Доган: „ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация.“ За някои експерти тази партия винаги е била такава, като в периода, откакто Пеевски е част от ДПС, корпоративния модел се засилва още повече. По-скоро думите на Доган могат да се приемат като предупреждение към Пеевски да внимава в амбициите си да овладее изцяло ДПС.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга,...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...