Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Лена си уреди с парапета топло местенце





Всичко е 6: Лена Бориславова ражда и отива на висок пост в чужбина

Острието на ПП-ДБ Лена Бориславова може би ще отлети скоро за сериозен пост в чужбина. Парапетната юристка има нескрити амбиции и депутатската банка вече не я удовлетворявала. След раждането (цяла България се пита за резултата от ДНК текста на детето), което й предстои, младата дама ще доразвие; кариерата: си извън страната.

Вероятните варианти за нейното бъдещо развитие са Брюксел или Страсбург, като конкретните позиции все още се проучват. Не е изключено чаровната брюнетка да се сдобие и с пост в някоя от международните финансови институции, за което също ще й бъде необходима политическа подкрепа.

Още преди последните парламентарни избори Лена Бориславова от доста време се колебае между депутатско място тук и кариера в европейските структури.

В ПП отдавна се съобразяват с нейните желания и е публична тайна, че тя движи голяма част от партийните дела, вместо това да прави съпредседателят Кирил Петков.

Миналата седмица Лена отново влезе в обсега на медиите с остра реакция. Този път изявлението й беше насочено към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред журналисти той призна, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков, за което Narod.bg пръв писа, и че съдействал за съставянето на правителството на Николай Денков и Мария Габриел.

„И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след петте поредни избора и поне за важната законодателна рамка. Срещи сме провеждали с него, той с тях и обратно, за да може да си имаме някакво дори и крехко доверие“, каза Бойко Борисов. В това неясно защо Бориславова съзря повод за конфронтация и го нападна. „В опит да отклони вниманието от разследването на „Турски поток“ и изнервен от георадара на „Хемус“, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари“, написа бременната Лена във фейсбук профила си.

След нейното изявление в актива на партията се засилиха опасенията, че твърде еднолично заема политически позиции, без да има санкция от легитимното ръководство. И понеже отчитали това като стил на поведение и устойчива тенденция, вътрешните й опоненти под сурдинка обсъдили варианти за нейното отдалечаване от пряко участие в политиката.

За пореден път те се заели да оглеждат по-сериозните варианти с позиции, които скоро може да бъдат вакантни. Консултации с техни хора в МВнР обаче не показали кой знае какви резултати.

„Бориславова има отдавна амбиции за кариера в чужбина, но няма яснота как гледа на това нейният официален съпруг“, твърди източникът ни.

Според мълвата не е изключено именно Мирослав Иванов да въздейства на съпругата си и заедно да се преместят по високите европейски етажи, защото така хем ще бъдат удовлетворени амбициите на дамата, хем детето ще расте далеч от българските скандали и интриги.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...