Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Далаверата около двата реактора във Белене се избистря





  • Вече започна да се избистря далаверата около двата реактора във Белене.
  • На дъното стои известната американска компания Уестингхаус.

Те искат България за продаде на Украйна, за 1,2 милиарда долара, двата реактора, плюс два парогенератора и две помпи.

Оборудване, което по пазарни цени струва десетки пъти по-скъпо.

Тези реактори и другото оборудване няма да бъдат монтирани в украинска АЕЦ.

Това го каза преди малко, българският ядрен специалист Янев.

Защото има пълна несъвместимост между построените площадки и тези реактори. Специалистът е категоричен, че не могат да бъдат монтирани.

Тогава остава въпроса – за какво е тогава тази сделка?

Вече не може да се скрие. Тези неща не са мои измишльотини, а вече се казват от специалисти, добре запознати с проблема.

Аз просто ги цитирам. Уестингхаус искат да направят огромен удар и с един куршум да убият няколко заека.

Първо, след като не могат да бъдат използвани от украинците, ще бъдат прибрани от американската компания.

Тя няма да и ги плати, защото украинската държава имала дългове към Уестингхаус и тъй като няма с какво да си плати, ще им даде реакторите и другото оборудване.

Освен това, другият заек е, тъй като реакторите ще бъдат платени на България, с пари от европейски фондове, но парите се гласят да не отидат в българският бюджет, а целево да минат на сметка на АЕЦ Козлодуй и с тях българската централа да се издължи на Уестингхаус. Просто гениално!!!

Разбира се, че няколко процента от парите ще отидат в джобовете на „българските“ политици, които ще осъществят тази далавера.

А, докато еврейските тарикати си прибират парите, българските избиратели, докарали тези престъпници на власт, ще трябва да се готвят за скок във 19 ти век. Да приготвят свещите.

Защото след 5-6 години изтича срокът на пети и шести блок в Козлодуй и те можеха да бъдат заменени с реакторите от Белене.

И сега, след тази далавера, много е вероятно, пак да бъдат сменени със реакторите от Белене, но не безплатно, като българска собственост, а ще ги купуваме от Уестингхаус, но за около З0 милиарда.

Това е третият, най тлъст заек, който ще отстреля. А, това вече не Гениално, а супер гениално.

Това , само гениален еврейски мозък може да измисли. Особено, когато си има работа с балъци и продажниници. Те си го заслужават.

Иван Георгиев Грънчаров

Проф. Янко Янев, директор на Института за управление на ядрените знания във Виена и единственият българин в Международната академия за ядрена енергетика:
-Единствената АЕЦ, готова за строене в Европа, е в Белене;
-Управляващите убиват ядрената енергетика на България;
-Американските реактори са 3 пъти по-скъпи;
-Американци никога не са строили АЕЦ в Европа;
-Някой се навежда и се лъска пред големия началник (САЩ);

Daniela Tasheva

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...