Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Зам.-министър бетонирал мъжа на Корнелия в „Лукойл“, БСП го подкрепя за кмет на Благоевград?





Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков ще бъде общ кандидат на левите за кмет на Благоевград.

Последният развой на предизборната ситуация в югозападния център е, че Шушков е спечелил благословията за поста лично на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Зад неговата кандидатура ще застанат и другите фактори в лявото политическо пространство, което вещае почти сигурна победа на местните избори наесен.

Източникът на Narod.bg твърди, че Николай Шушков бил подкрепен от Корнелия, защото с авторитета си помогнал на съпруга на червената лидерка Димитър Нинов да запази високоплатения си пост в петролния гигант „Лукойл“. Смята се, че настоящият зам.-министър на МРРБ е човекът на Румен Радев в Югозапада.

„Ако Николай Шушков се включи в битката, останалите претенденти нямат никакъв шанс. Бившият областен на Благоевград се ползва с голямо доверие в региона, има изключителен авторитет и смятам, че не може да бъде изместен“, коментира информаторът на Narod.bg.

Николай Шушков е заемал длъжността областен управител в периода май 2021 г. – януари 2022 г. Два пъти е бил заместник-кмет на Община Благоевград.

Шушков е дългогодишен служител в Агенция „Митници“ – бил е директор на митница-Благоевград, митница „Кулата“, РМД-София и директор на митница „Югозападна“.

Притежава богат опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...