Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Хаджидимовката се издигнала чрез леглото





Първата й работа – секретарка: Любовник направил човек от Мария Габриел

Бизнесменът Синан Максуд от гърменското село Дъбница изучил навремето Мария Габриел и я направил човек. Той е първият покровител на амбициозната дама, която се е засилила да стане премиер на България. Това твърдят пред „Уикенд” техни общи познати.

По спомени на източниците ни семейството на Мария Неделчева, както е моминското й име, било много бедно и далеч от всякакви амбиции. Тя започнала работа като секретарка на въпросния Синан Максуд, който в онези години се занимавал с продажба, а също и с ремонт на касови апарати.

Клюкарите из Гоце Делчев веднага решили, че младата секретарка е нещо повече от обикновена служителка. Според интриганти тя била и любовница на бизнесмена, въпреки че той имал законна съпруга и деца. Дали това е вярно, не се наемаме да твърдим. Не е изключено да е измислица на завистливи съграждани на Габриел, а човекът да я е подкрепил само от добро сърце. Нищо че често пътувал с нея напред-назад на кратки командировки.

По-важното е, че Синан Максуд явно видял потенциал в младата жена и финансирал образованието й в Пловдив. Там тя завършила български и френски език, бакалавърска програма за подготовка на учители.

А как се е отблагодарила Мария Габриел на спонсора си, е отделен въпрос. Източниците ни твърдят, че самият Максуд им се оплакал, че откакто станала еврокомисар, тя видимо охладняла към него и дори спряла да му вдига телефона.

Вероятно, защото през 2001 г., когато е била все още далеч от политиката, е пропуснала момента, в който тогавашният шеф на Народно събрание Огнян Герджиков подари на депутатите знаковата творба на Христо Смирненски „Призка за стълбата”.

Според официалната биография на госпожата, от 2004 до 2008 г. тя е била помощник научен изследовател в Института по политически науки в Бордо, Франция. Габриел твърдеше още, че е доктор на политическите науки и работи като научен изследовател в този институт, както и в Института по европейски науки в Брюксел.

Стана ясно обаче, че Мария Габриел няма докторат от университета в Бордо, а само следдипломна квалификация по политически науки от Университета в Бордо.

Габриел няма и магистърска степен. От гражданско сдружение БОЕЦ официално попитаха дали е представила невярна информация относно образованието си още преди да стане евродепутат. Мария Габриел се подвизава в Брюксел още от 2009 г., когато влиза в европарламента като депутат. От 2017 г. е вече еврокомисар. От 2019 г. пък е вицепрезидент на Европейската народна партия.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...