Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

ПАДЕНИЕ: Десислава Атанасова изхвърча от ГЕРБ заради предателство?





Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е изпаднала в немилост пред Бойко Борисов, твърдят източници от партията. Те са категорични, че лидерът им е меко казано „бесен”, след разкритието, че госпожата, в чиито ръце е дал толкова много власт, си дружи с новия главен враг – Иван Гешев и дори му снася вътрешна информация. А в това не може да има никакво съмнение, след като той лично я освети в тази роля, предаде „Уикенд“.

Главният прокурор призна, че бил изненадан от неочаквано поисканата му оставка от кандидатката за премиер Мария Габриел в изявлението й пред парламентарната група на ГЕРБ. „Звъннах на един политик, който познавам и считах за приятел, това е жена – обясни Гешев. – Тя казва „разбери ме, бях до нея (Мария Габриел), от нея го чух за пръв път. Стана ми ясно, че това са го знаели много тесен кръг от хора – Бойко Борисов и още един-двама”. Това сподели самият Гешев на брифинга, на който скъса оставката си и обяви, че започва да мете „политическия боклук”, независимо какво ще му коства това в личен план.

Загадката коя е мистериозната дама, бързо се разплете. В първия момент Десислава Атанасова дори отричаше. Въпреки кадрите, на които се виждаше, че е единствената жена до Габриел, тя скромно и с безкрайна лоялност към партията си заяви: „Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, не е споменавал име”.

Часове по-късно обаче Атанасова призна, че тя е разговаряла с Иван Гешев. Разбира се, изрази съжаление, че той я е предал. „Знаете ли, напоследък се случва, че всички мъже, с които разговарям, изнасят някакви лични разговори публично. Това и с Денков се случи. Вече само с жени ще разговарям” – обяви заяви Атанасова. И допълни: „Казах ви, въпреки че съм дама, а не съм джентълмен, няма да коментирам никакви разговори, било лични или професионални, публично”.

За Десислава Атанасова това разкритие е голям удар. Още по-голям е обаче за лидера на ГЕРБ. До момента Борисов още не е коментирал диалозите на своята дясна ръка с главния прокурор. Източниците ни от ГЕРБ обаче са убедени, че той го е приел като предателство и с кариерата й в главната роля е свършено. Нищо чудно, предполагат запознати, тя да не попадне в листата на очертаващите се следващи избори.

Част от депутатите от ГЕРБ обаче имали свое обяснение защо Атанасова продължила да вдига телефона на Гешев, дори след като Габриел му поиска оставката. Според тях тя се предвидливо се подсигурява с друга политическа писта, ако

ГЕРБ се разпадне, а слуховете за политически проект на Гешев се окажат верни. Други обаче имат далеч по-просто обяснение – обида.

Според мнозина юристката от Русе имала по-големи амбиции от това да е само шеф на парламентарната група. Тя била обидена, че не е предложена за премиер, каквито упорити слухове се носеха в пространството. Нейното име дори беше спрягано като вариант за премиер с мандата на ГЕРБ в предния парламент. Тогава обаче се оказа, че е предпочетен уж по-неутралният проф. Габровски, въпреки че Атанасова като верен кадър на партията си обикаляше неуморно от ранни зори телевизионните студия, за да брани от хули каузата на ГЕРБ и да хвърля люти обвинения срещу опонентите.

Нещо повече, и сега, буквално броени дни преди да излезе на светло кандидатурата на Габриeл, самата Атанасова с неизменната усмивка на Мона Лиза посрещала въпросите на журналисти дали тя ще е следващия министър-председател. Предводителката на парламентарната група недоумявала защо Бойко Борисов заложил на слабо известната чиновничка от Брюксел Мария Габриел, която при това от години не живее в България.

След този развой на събитията обаче има и доволни. Твърди се, че част от колегите на Атанасова далеч не разбирали с какви качества на политик тя е влязла под кожата на Борисов. Някои от тях били убедени, че тя е типична калинка, докато имало други далеч по-подготвени за ролята на партийни остриета.

Да не забравяме и още един важен аргумент. В гардероба на Атанасова има и един скелет, с който е уязвима. При това доста голям – забогатяването на нейния, макар и вече бивш, съпруг Красимир. Благодарение на неговия внезапно потръгнал бизнес тя получава апартамент от 350 квадрата в София, лъскава вила, скъпа лимузина и банков влог със стотици хиляди левове.

Възходът на Красимир Атанасов съвпада с влизането на Десислава Атанасова в политиката. Преди това той е шпакловач и лепи плочки в Русе като един от многото майстори в града. След пробива на Атанасова в политиката, и Атанасов става проспериращ строителен предприемач, захваща се с обществени поръчки за милиони левове.

Още като юрисконсулт в русенската болница, Десислава пък регистрира частния „Медицински център”, който източва държавната болница. Центърът заема цял етаж в сградата на държавната болница само за 68 лева месечен наем, като частниците ползват не само помещенията, но и цялата апаратура.

Покрай възхода на жена си Красимир Атанасов печели строителни договори в цялата страна, като повечето са с кметове на ГЕРБ, а някои са финансирани от Брюксел. Към строителството той прибавя и нова ниша – бизнеса с боклук, който е отлично платен. Твърди се, че само за боклука има няколко сигнала, които отлежават в прокуратурата.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...