Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

ДАНС рови за корупция около министър Лазар Лазаров





Публикация ни за безобразия в Агенцията по заетостта, която е под шапката на социалния министър Лазар Лазаров, активизира ДАНС! Българското ФБР вече рови за корупционни практики в обкръжението на министъра, разкри източник от върховете на държавата.

Както първи разкрихме, Кремена Калчева, шеф на „Активни политики на пазара на труда” в Агенцията по заетостта, тихомълком е прокарала поправка, с която социалните партньори – синдикати и работодатели, са отрязани от усвояването на държавни средства. Калчева вече е разпитана от агенти на ДАНС.

По закон социалните партньори трябва да участват в раздаването на „порциите”, както преди години лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган нарече финансирането в държавата.

Източникът ни подчерта, че Кремена Калчева е опасно близка до русенеца Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.

Николов е от приятелския кръг на бившия шеф на НОИ Сотир Ушев – актуалния мъж до служебния министър на спорта Весела Лечева.

Информаторът ни е категоричен, че Драгомир Николов е прокарвал обществените поръчки, които Ушев, сдобил се при странни обстоятелства с диплом за висше образование от Украйна, печелел.

Според новата информация оперативно интересни на ДАНС са, освен Драгомир Николов и Сотир Ушев, и председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова.

Вторичен трус от безобразията в Агенцията по заетостта и косвена жертва на криминалните практики тук стана актуалния шеф Смилен Вълов, който се задържа на поста по-малко от година. Експертът е уволнен вчера в 14,30 ч. без да се посочат никакви мотиви.

Така за изпълнителен директор е назначена Полина Маринова, стар кадър на Министерството на труда и социалната политика, но без никакъв опит в борбата с корумпягите.

Нашият източник намекна, че рокадата е първа крачка към опит за замитане на следи и унищожаване на документи за грандиозни кражби.

Очаквайте информация а това на колко милиона се оценява грабежът в Агенцията по заетостта и дали министър е поискал милионен подкуп, за да прикрие престъпленията.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...