Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Човек на Боко лобира А1 да купи bTV – Дидие Щосел натиска за сделка





Нова схема с медийно влияние прозира зад готвената сделка по закупуването на bTV от мобилния оператор А1, разкри ексклузивно наш източник.

Както вече писахме, телекомът има сериозно намерение да стане собственик на телевизията, която в момента е собственост на PPF Group. Компанията на загиналия при инцидент с хеликоптер през март 2021-а милиардер Петр Чех притежава медийната група на bTV и телокомуникационният оператор Yettel („Йеттел“).

Натиск сделката да се случи обаче идва от бившия шеф на Нова телевизия – французина Дидие Щосел, за когото в медийните среди не е тайна, че е много близък до Бойко Борисов. „Щосел активно лобира да се стигне до продажбата на bTV, а купувачът да е именно А1. Това означава, че Бойко има интерес от такова развитие на нещата”, коментира пред Narod.bg източник от тв бизнеса.

Припомняме, че Дидие Щосел е бивш главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп” АД, която държи Нова телевизия, а в момента е главен изпълнителен директор в Central European Media Enterprises Ltd. (CME) в Чехия, Словакия, Румъния и Словения.

Не е тайна, че директор на най-важния отдел в bTV „Новини и актуални предавания” е друг авер от обкръжението на Бойко – Антон Хекимян, който е на директна линия при официалната пиарка на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Излиза, че благодарение на Дидие Щосел лидерът на хунтата Бойко Борисов се готви да получи нови и още по-стабилни позиции в двете частни телевизии.

Според последните рейтингови проучвания Нова тв е най-гледаната телевизия у нас, прекият ѝ конкурент bTV изостава доста и е по-близо до третия в класацията – Българската национална телевизия. bTV не е в топ форма, дали при сделка с А1 кризата няма да се задълбочи, пита информаторът ни.

Любопитен детайл е, че тв босът Дидие Щосел, напиращ за продажбата на bTV точно на А1, има директна връзка с мобилния оператор. Това разбираме от една пикантна история, случила се в началото на 2019-а. Тогава на 1 февруари Щосел отново станал баща, като бебето проплакало в частната клиника „Щерев”.

В медиите изтече информация, че майката не е вече бившата официална съпруга на французина – Галина Грудова, от която има близнаци – Елза и Ноа.

Говори се, че новата жена до Дидие Щосел, която по всички личи е станала причина за раздялата му с Грудова, е служител на… мобилния оператор А1.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...