Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Аверът на Плевнелиев – Такис Дретакис, изритан от „Алфа банк”





Гъркът Такис Дретакис, авер на „главния преговарящ” за кабинет на шайката Росен Плевнелиев, с чиято помощ бившият президент от ГЕРБ купил палата си в Уранополи, Халкидики, е бил в мениджмънта на втората по големина гръцка банка „Алфа банк”, разкри ексклузивно наш източник.

Актуалният съпруг на палавата рускиня Наталия Кобилкина, обаче, се разделил със скандал с амплоато си на банкер, след като бил уличен в злоупотреби, за което е и изритан от трезора, категоричен е информаторът ни.

Бизнесът на сръчния грък обаче не спихва въпреки несполуката. Такис купил хотел в с. Чифлика, Троянско, където нощувката не е за всеки с цена 180 лева на вечер.

Интересите на Кобилкиния съпруг в хотелиерството отново го сблъскват с Росен Плевнелиев. Такис Дретакис имал апетити към един от имотите на бившия президент от шайката – комплексът в разложкото с. Баня, който патерицата на Бойко продаде преди пет години.

Къщите са разположени върху терен от 3 дка, чийто предишен собственик е селското читалище в Баня.

Райското кътче се намира на изхода на разложкото село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Местността се нарича Камено, но само по документи – за местните мястото е известно като Квартала на богатите.

В затворения комплекс всички сгради са във възрожденски стил – с огромните греди, типични за подобни постройки. Двуетажни са, като на първия етаж са всекидневните с кухня, трапезария и камина, а на втория са разположени спалните помещения.

Според нашата информация мъжът на Наталия Кобилкина е един от щастливците, получили къща в затворения комплекс, който Плевнелиев продал на парче още през 2017-а.







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...