Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИНТРИГИ

Масонската ложа наредила целия служебен кабинет





Масонската ложа „Слънце“ на пловдивския социалист (изключен от партията от Корнелия Нинова – б.р.) Георги Гергов е наредила целия служебен кабинет на Гълъб Донев. Факти и обстоятелства около съмнителни назначения по министерствата от последните 2 седмици доказват, че новият властови лост се държи не от „Дондуков“ 2, а се от Гергов, макар и косвено – чрез Николай Копринков.

По информация на запознати, шефът на Пловдивския панаир и собственик на ЦУМ е лансирал десетки свои приближени кадри, включително във ведомства, чиито ресори не влизали в преките му интереси.

В настоящият кабинет почти всички назначения са спуснати и измайсторени в масонската ложа на Гергов с дейното участие на Копринков, за разлика от служебните правителства през 2021 година, в които основна роля е играл сегашния военен министър Димитър Стоянов.

По пловдивска линия от там са назначени и земеделският шеф Явор Гечев, и спортната Весела Лечева, а освен това са били изтикани напред и протежета на Слави Трифонов – членове на ИТН, до постове на главни секретари, началници на кабинети и експерти-съветници по ведомствата. Говори се, че дори самата ексвъншна министърка Теодора Генчовска е кацнала по този път не къде да е, а в отбраната – за да следи под лупа действията на самия министър Стоянов.

Напълно компрометирано лице, отстранено от лидера на „Български възход“ Стефан Янев, докато бе служебен премиер, пък отново е на върха на изпълнителната власт – отново лансиран от ложата „Слънце“ и покрай дълбоките си връзки с тандема Гергов-Копринков.

Става въпрос за зам.-министъра на регионалното развитие Захари Христов – по прякор Хари Рестото. Вицето на Иван Шишков бе уличен в корупционни схеми още през 2021 г. и името му бе сведено до знанието на Радев и Димитър Стоянов, което доведе до изгонването му от състава на кабинета тогава, но в настоящето правителство той отново си е проправил път.







Може да харесате

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...