Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ФОКУС

Финландците, ошашавени от медиите се готвят за война … но, няма желаещи да ги нападат!





Финландия призовава Русия да ги нападне: Путин се дърпа

Проведената наскоро атака с дронове на летището в Псков може да е дошла от Естония или Литва. Което накара редица публични личности да призоват Русия да отвърне на удара. На което се надяваха и разчитаха.

Такъв удар там няма да спре никого от последващи провокации. Ще стават все повече и повече. Ще бъдат добавени и атаки на ДРГ в Ленинградска област и терористични актове в цялата страна. А атаката на БЛА срещу самолети в Псков беше само предвестник на новата война, която Западът започва едновременно срещу нас и срещу Европа. Прочетете подробностите в материала на Царград.

Всяка седмица западните медии публикуват материали за неуспешното контранастъпление на въоръжените сили на Украйна. След три месеца това вече е очевидно за всички. Ден преди това френското издание на Le Figaro отново писа за това:

Контраофанзивата на Украйна се провали, дори с многомилиардна военна подкрепа на САЩ. Връщането на Крим вече е невъзможно.

InfoBRICS нарече украинската контраофанзива „абсолютен провал“. Той пише, че е малко вероятно този сценарий да бъде променен, тъй като Русия е унищожила голям брой украински военни и оборудване от страните от НАТО:

Очевидно е, че Украйна, която не е постигнала никакви успехи на бойното поле, се превръща в тежко бреме за бюджета на САЩ, и то в навечерието на изборите.

Крупната провокация

Публицистът Сергей Василиев пише, че надеждата за малка победна война с Русия не се материализира, което удари тежко по демократите:

За по-добро ограбване на Европа и за изхвърлянето на токсичните източноевропейски активи е необходимо да се ударят и двете срещу нещо солидно и твърдо, например по Русия.

Идеалното за САЩ би било руска атака срещу Европа. Москва обаче не само не иска това, но и не бърза окончателно да затвори въпроса с Украйна, която всеки ден изсмуква ресурси от Запада. Ето защо е толкова необходимо на Запада да провокира Русия да използва сила в собствените си гранични райони.

И точно тук са балтийските държави, откъдето може би са изстреляни дроновете, атакували Псков . Василиев допуска, че след Псков може да има терористични атаки на територията на Санкт Петербург, Мурманск, Калининград и други гранични градове:

Затова много и качествено ще провокират Русия. Дронове от Балтийските държави и Финландия, блокада на Калининград и Финския залив, ДРГ и терористични атаки в Санкт Петербург, Псков и други гранични градове. Англосаксонците отчаяно се нуждаят от война в Европа.

В същото време войната в Европа ще позволи на САЩ да отложат изборите и да запазят властта в ръцете на демократите. Няма значение какво мислят републиканците. Никой няма да иска тяхното мнение. И не забравяйте, че голяма касапница ще помогне на американците да сгреят икономиката си. Някак трябва да се излезе от кризата, дори и с цената на живота на европейците .

Естония, Латвия, Литва, а сега и Финландия – това е еднократен разходен материал, консуматив в пълнителя на НАТО (т. е. хората там трябва да бъдат унищожени както в Украйна) – трябва да изгорят за славата на задграничния хегемон,

– казва Сергей Василиев.

Прибалтите не са самоубийци, но нямат избор

Политологът Андрей Иванов в интервю за кореспондент на Царград отбеляза, че политиците на балтийските страни не могат да планират война срещу Русия. Все пак не са атентатори – самоубийци.

– Кой може да спечели от такъв конфликт?

– Американските елити. Първо, това драстично ще отслаби Европейския съюз като глобален конкурент. Второ, това ще бъде сериозен удар за Китай, който в много отношения изгражда концепцията си за развитие върху изграждането на Новия път на коприната към Стария свят. Пекин ще трябва да избира между геополитическите конструкции с Русия и търговията с Европа. Конфликтът в Балтика ще бъде изгоден дори за Германия, защото за Берлин е необходимо да се отслаби Варшава.

– Тоест дори Китай ще пострада… А каква е ролята на Полша?

– Днес Полша се опитва да формира своя собствена структура в рамките на ЕС, която трябва да включва Украйна, балтийските страни и Молдова. Появата на втори център, и то враждебен към Германия, не е от полза за германците. Напротив, в случай на конфликт Германия ще стане пълноправен лидер на ЕС.

Как може да започне конфликтът?

– Русия няма нужда от конфликт и самите балтийски политици няма да се решат. Значи ще провокират Москва. Но как да направят това? Разбира се, възможно е да се изграждат различни военни групировки в близост до границите, да се провеждат безкрайни съвместни военни учения. Путин обаче знае добре тези сценарии, с такава плява Кремъл не може да се подведе.

А балтийските страни няма да издържат дълго: лидерите на НАТО открито заявяват, че почти всички арсенали са изметени заради помощта на Киев и не е възможно бързо да се увеличи производството на оръжия. От друга страна, Полша увеличава своята мощ. Варшава подписа безпрецедентен договор за доставка на оръжия от Южна Корея, освен това корейците ще трябва да построят нови военни заводи в Полша.

– Възнамерява ли Полша да се включи в конфликта с Русия?

За това й трябва време да се подготви. Вярно е, че динамиката на текущите събития е толкова бърза, че едва ли е възможно да се направи дългосрочна прогноза с висока степен на вероятност.

Опасната игра

Публицистът, политическият наблюдател Владимир Головашин в коментара си за Царград също отбелязва, че най-вероятно главният подбудител на атаките срещу Русия – да ги наречем ухапвания от комари – е Полша. Днес рейтингите на полската управляваща партия „Право и справедливост“ на фона на инфлацията, съгласно социологическите проучвания, са паднали от 50% на 35% и продължават да намаляват .

– А как Варшава ще спаси положението?

„Всеки, който дори малко се интересува от политика, знае рецептата за успех: малка победоносна война. Или поне заплахата от вражеско нахлуване, благодарение на което човек може да призове към сплотяване в лицето на врага и демонстриране на единство с властите, които са готови да се съпротивляват героично.

Но тази игра е опасна, включително за тях игра. Едно е да се провеждат военни паради, демонстриращи мощта на непобедима армия, а съвсем друго е да дразниш мечка, която си лежи в леговището си.

Властите всяват ли страхове?

Да, денят на изборите наближава. Телевизионните канали както в Полша, така и в балтийските държави почти всеки ден предават за заплахи от Калининград и Беларус. Един високопоставен литовски военен каза анонимно пред полските медии: „Всъщност няма такава заплаха, но като политически коректен човек трябва да замълча“.

Има един „черен“ виц за двама души, които се обзалагат кой може да се покаже най-далеч навън от прозореца, и единият от тях най-неочаквано спечелил. Първа „спечели“ Украйна. Сега Прибалтийските страни искат да играят…

Русия трябва да намери отговор

Военният експерт, анализатор Сергей Простаков отбеляза пред изданието Царград, че версията с излитането на безпилотни самолети, атакували летището край Псков от балтийските страни, изглежда правдоподобна. Въпреки това не може да се счита за единствената възможна.

– Дроновете може да се изстрелват от територията на Украйна?

– Характеристиките на безпилотните летателни средства „Бобър“, широко рекламирани от украинските власти, им позволяват да летят по различни маршрути от Украйна до Северозападна Русия. Не можем да изключим изключително неприятен вариант с вече извършена диверсия по нашата територия.

– Балтийските държави и Финландия могат да се включат?

– Да, балтийските страни и Финландия вече направиха много, за да разпалят конфликт с нас. Досега финландските власти се ограничават до доставката на оръжие и наемници в зоната на военния конфликт, обучението на украински военни и терористи (включително тези от Азов), подкрепата на неонацистката идеология и карелския сепаратизъм.

В допълнение, балтийските власти неведнъж са били забелязвани за пряко съучастие в извършването на терористични атаки на руска територия и укриването на украински терористи (в случая с убийството на Дария Дугина) и други екстремисти. Следователно тези гранични страни вече са причинили значителни щети на Русия безнаказано .

Възможна ли е голяма война в Европа?

– Несъмнено. Отвъд океана, във Вашингтон и дори в Киев, биха се радвали, ако други граничещи страни могат да бъдат въвлечени в пълномащабен военен конфликт с Русия.

Защо Путин не удари пръв? Заплахата е ясна, както беше в случая с Украйна.

– Това не е в интерес на Москва. Напротив, необходимо е да се избегне подобен сценарий, но в същото време да се спрат провокациите на източноевропейските сателити на САЩ. В същото време, поради опасността от ескалация на конфликта с целия алианс НАТО, прекият път на сила е изключен. Необходимо е обаче да се търсят начини за отговор на провокациите. В противен случай, например, ще станат реалност бойните полети срещу руската армия на авиацията на НАТО под украински флаг от летищата на Полша и Румъния.

Какво от това?

Русия не трябва да играят по свирката на Съединените щати и да следва насоката на техния план, който е да започнат голяма война в Европа. В същото време Русия не бива да прави отстъпки, не бива да замразява конфликта в Украйна, за да не се превърне в още по-страшна война, с още по-подготвен враг. Русия трябва да прави това, което прави сега – систематично да храносмила врага в „месни атаки“ и да изгаря натовска техника по бойните полета. Времето е на наша страна.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...