Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Урсула фон дер Лайен нареди на секретните служби да следят „неудобните“ политици





Службите на ЕС започват да душат масово десните в Европа, дали пък не им плаща Русия?

Разузнавателните служби на Европейския съюз (ЕС) започнаха координирана операция, целяща да разследва членове на десни партии в Европейския парламент за подкрепа за Русия. Това пише испанският вестник El País, позовавайки се на документ, с който изданието разполага, предава Lenta.ru.

Според съобщението ще бъдат проверявани политици от Чехия, Германия, Франция, Полша, Холандия и Унгария. Не е изключено това да засегне и политици от други страни членки на ЕС. Отбелязва се, че европейските служби се опитват да разберат дали десните политици са получили някакво „възнаграждение“ заради позициите си.

Lenta припомня, че по-рано беше съобщено, че член на германската дясна партия „Алтернатива за Германия“ (AзГ) е обвинен в подкрепа на руската позиция.

Вестник Утро припомня, че по-рано беше съобщено, че британското издание The Daily Telegraph определи предстоящите европейски избори като нова екзистенциална заплаха за Украйна. Изданието пише, че малък, но значителен и силно изявен блок от твърдо десни партии набира сила на континента и се очаква да се представи силно на изборите за Европейски парламент през юни.“ Както отбелязва вестникът, резултатите на представителите на десницата са рекордни в Португалия и Нидерландия или вече са в управлението на държави като Унгария, Финландия и Италия. Според изданието те са готови да спечелят предстоящите национални избори в Австрия и Белгия или да спечелят европейските избори във Франция и Полша.

На този фон, Вестник Утро припомня, че висши европейски прокурори подхванаха разследване на твърдения за престъпни действия във връзка с преговорите за ваксини между председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и главния изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer. Това се случва баш преди европейските избори и желанието на Урсула пак да е шеф на Еврокомисията.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...

СКАНДАЛ

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга,...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...