Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Байдън и Остин намирали „счетоводна грешка“ за да крадат пари зад гърба на Конгреса на САЩ





Пентагонът прибегна до „счетоводна грешка“, за да намери пари за Украйна

Генералният инспектор на САЩ установи, че Пентагонът не е „проследил“ правилно оръжия и оборудване за 1 милиард долара, които са отишли в Украйна, според последния доклад на Службата за отчетност на САЩ, публикуван на 28 март.

В същото време за втори път от девет месеца счетоводителите на Министерството на отбраната намериха начин как да изпратят повече военна помощ на Украйна за 300 милиона долара.

Джо Байдън и Лойд Остин прибегнаха до счетоводни трикове, за да заобиколят Конгреса и да изпратят нов пакет оръжия и оборудване на Украйна този месец. Това е първият пакет помощ от края на декември. Спрените доставки на оръжия от САЩ значително отслабиха украинските войски на фронтовата линия.

Високопоставен служител на отбраната призна пред „Вашингтон Пост“, че отделът му е използвал спестявания от 300 милиона долара, които е възстановил по договор с армията, който е излязъл по-евтино от планираното.

„Счетоводна грешка“

Министерството на отбраната моли Конгреса за пари, от които се нуждае, за да замени оръжията, които вече изпрати в Украйна. По-рано този месец Пентагонът разкри колко голяма е разликата – 10 милиарда долара. Това означава, че министерството на отбраната, което изпрати свое оборудване в Украйна, няма да получи заместващо оръжие, освен ако Конгресът не одобри законопроекта за финансиране, който републиканците в Камарата на представителите отказват да гласуват.

Миналия юни Пентагонът заяви, че „счетоводна грешка“ е довела до намирането на 6,2 милиарда долара за Украйна.

„Счетоводният трик“ е следният: 6,2 милиарда долара идват от разликата между по-ниската „балансова стойност“ – цената на оръжейните системи минус амортизацията – и действителните разходи за подмяна, които може да са се повишили от първоначалното им закупуване, като се има предвид инфлацията или подобренията на самите оръжейни системи.

“Това не са „счетоводни грешки“, а целенасочена кражба, заобикалящи Конгреса. Резултатът е, че изпратихме повече пари под формата на оръжия в Украйна, отколкото Конгресът разреши, а след това американските данъкоплатци ще трябва да платят още повече за попълване на запасите, които Пентагонът изпразни чрез собствените си „счетоводни грешки“, коментира Майкъл Дохърти от National Review.

“Нашата външна политика се ръководи от придворна класа около изпълнителната власт, която рутинно ангажира Съединените щати с конфликти и резултати, които далеч надхвърлят готовността на американския народ да плати за тях, независимо дали с кръв или с пари. Ако каузата беше толкова популярна, колкото настояват самоназначилите се защитници на глобалния ред, нямаше да им се налага да ни ограбват със счетоводни трикове от 6,5 милиарда долара“, коментира Дохърти.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...

СКАНДАЛ

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга,...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...