Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

New York Times вече не крие. ЦРУ е подготвяло Украйна за война срещу Русия





Наскоро американското издание „New York Times“ (NYT) публикува взривоопасно и много закъсняло пълно признание, че американското разузнаване не само е участвало във вземането на решения за Украйна по време на войната, но и е създало и финансирало високотехнологични центрове за командване и контрол, и е правело това много преди началото на руската инвазия от 24 февруари преди две години.

Сред най-големите разкрития е, че програмата е създадена преди десетилетие и обхваща трима различни американски президенти. The Times пише в статия, че програмата на ЦРУ за модернизиране на украинските разузнавателни служби е „трансформирала“ бившата съветска държава и нейните възможности в „най-важните разузнавателни партньори на Вашингтон срещу Кремъл днес“.

Това включва тайно обучение и оборудване на украински разузнавачи, започнало непосредствено след преврата на Майдана през 2014 г., както и изграждане на мрежа от 12 тайни бази по руската граница – процес, започнал преди осем години. Тези разузнавателни бази, от които могат да се проследяват комуникациите на руските командири и да се наблюдават руските шпионски сателити, се използват за започване и проследяване на трансгранични атаки с дронове и ракети на руска територия.

Това означава, че с разкриването на дългогодишната „строго пазена тайна“ светът току-що е направил голяма крачка към Третата световна война, тъй като това означава, че ЦРУ до голяма степен е отговорно за ефективността на неотдавнашните нападения, които включваха директни удари с дронове по ключови петролни рафинерии и енергийна инфраструктура на Русия.

Основният източник на разкритията на NYT – разкрития, които може да не са изненада за онези, които никога не са били склонни толкова лесно да погълнат „официалния“ наратив за събитията – е посочен като висш командир на разузнаването на име генерал Сергей Дворецки.

Ясно е, че сега Киев и Вашингтон искат светът да знае за дълбоките разузнавателни връзки, които се опитваха да прикрият през последното десетилетие. Може би това е своеобразно предупреждение към Москва в момент, когато украинските сили са в отстъпление: САЩ се сражават с украинците рамо до рамо. И все пак разкритията, съдържащи се в статията на NYT , потвърждават и това, в което президентът Путин през цялото време обвиняваше точно Вашингтон.

Разузнавателната мрежа на САЩ в Украйна (която също е равносилна на разузнавателната мрежа на НАТО) в действителност е по-обширна, отколкото са предполагали почти всички предишни медийни спекулации. Украйна отдавна е огромен „хъб за събиране на разузнавателна информация“ за Вашингтон и неговите партньори, пише NYT:

В повече от 200 интервюта настоящи и бивши служители в Украйна, САЩ и Европа описват партньорство, което почти се е разпаднало поради взаимно недоверие, преди да се разшири и да превърне Украйна в център за събиране на разузнавателна информация, който прихваща повече руски комуникации, отколкото станцията на ЦРУ в Киев, Украйна, може да я обработи първоначално.

Сега тези разузнавателни мрежи са по-важни от всякога, тъй като Русия е в настъпление, а Украйна е по-зависима от саботажите и ракетните удари с голям обсег, за които са необходими шпиони далеч зад вражеските линии. И те са все по-застрашени: Ако републиканците в Конгреса прекратят военното финансиране за Киев, ЦРУ може да се наложи да намали разходите си.

В началото на статията се отбелязва, че Путин неведнъж е обвинявал САЩ и НАТО, че са разширили военната и разузнавателната си инфраструктура в Украйна. Точно това не само е ставало през последното десетилетие, както сега се признава, но и е било представяно от Кремъл като основна причина за руската инвазия от 24 февруари 2022 г. В навечерието на нахлуването Путин и неговите служители бяха категорични, че НАТО милитаризира Украйна. Изглежда, че сега NYT напълно признава, че наистина това е било така.

В статията само косвено се споменава този критичен период, който постави Украйна и Русия на трагичния път на сблъсъка.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Парите и модерните технологии, предоставени от ЦРУ, позволяват на украинците да провеждат операции по подслушване, които далеч надхвърлят възможностите им. През цялото това време ЦРУ обучава елитни командоси в европейски градове в рамките на програма, наречена „Операция Златна рибка“. В материала на NYT има и малко “ гордост“ за това, че украинците вече са в състояние да хакнат руските военни мрежи

Сред най-интересните и любопитни моменти в статията на NYT е описанието на разширяването на програмата на ЦРУ при управлението на Тръмп. Според статията истинският обхват може дори да е бил скрит от Тръмп. Казано ни е, че руските ястреби в неговата администрация тихо са вършили „мръсната работа“

След това изданието подчертава:

„Но каквото и да каза и направи Тръмп, администрацията му често вървеше в другата посока. Това е така, защото Тръмп постави ястреби на ключови позиции, включително Майк Помпео като директор на ЦРУ и Джон Болтън като съветник по националната сигурност.“

„Те посетиха Киев, за да подчертаят пълната си подкрепа за тайното партньорство, което се разшири и включи по-специализирани програми за обучение и изграждане на допълнителни тайни бази.“

Като се има предвид опитът да се постави Тръмп в негативна светлина (трябваше да бъде „заобиколен на пръсти“…), ще бъде интересно да видим как той и кампанията му ще реагират на тази информация. Но по-съществена ще бъде реакцията на Путин и Кремъл през следващите дни.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...