Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Измамата с вятърната енергия във Великобритания





Законът за изменението на климата на Обединеното кралство беше приет през 2008 г., за да покаже лидерството на Великобритания в областта на климата и да вдъхнови останалия свят да последва примера й.

Какво обаче се случи на практика? През 11-те години – от приемането на закона до приемането на плана за „нетната нула“ (нула въглеродни емисии) през 2019 г., емисиите на изкопаеми горива във Великобритания са намалели със 180 милиона метрични тона. Това означава 33% намаление. За същия период емисиите в останалата част от света са се увеличили с 5 177 милиона метрични тона, което е увеличение от 16%. Казано по друг начин, 11 години намаляване на британските емисии бяха напълно заличени от увеличените емисии от останалия свят.

Правителствените данни на Великобритания показват, че нарастващото разгръщане на възобновяеми мощности всъщност намалява производителността на британската електрическа мрежа.

През 2009 г. 87,3 гигавата (GW) генериращи мощности, включително само 5,1% от вятърната и слънчевата енергия, са генерирали 376,8 тераватчаса (TWh) електроенергия.

През 2020 г. 100,9 GW генериращи мощности, като вятърната и слънчевата енергия представляват 37,6% от капацитета, са произвели 312,3 TWh електроенергия.

Т.е. благодарение на възобновяемите енергийни източници, 13,6 GW (15,6%) повече производствени мощности са произвели 64,5 TWh (17,1%) по-малко електроенергия.

Тези цифри са изобличаващи за възобновяемите енергийни източници и показват защо те правят електричеството по-скъпо, а хората по-бедни.

Преди масовото внедряване на възобновяеми енергийни източници, 1 MW мощност през 2009 г. е произвеждала 4 312 MWh електроенергия.

През 2020 г. 1 MW мощност генерира 3094 MWh, което е спад от 28,3%. Това налага следния извод: инвестициите във възобновяеми енергийни източници свиват производствения потенциал на икономиката.

Това заключение се потвърждава и от прогнозите на Международната агенция по енергетика. Планът за постигането на „нетна нула“ предвижда глобалният енергиен сектор през 2030 г. да наеме близо 25 милиона души повече, да използва 16,5 трилиона долара повече капитал и да вземе допълнителна площ с размера на Калифорния и Тексас, взети заедно, за вятърни и слънчеви паркове, и площ с размера на Мексико и Франция за биоенергия – всичко това за производство на 7% по-малко енергия.

Катастрофата на енергийната политика на Великобритания е урок за останалия свят. Данните неизбежно водят до категоричния извод: „Нетната нула“ (нула въглеродни емисии и забрана на изкопаемите горива) е анти-растеж. Това е формула за продължителна икономическа стагнация. Всеки, който иска истината за възобновяемите енергийни източници, трябва да погледне Великобритания и състоянието на нейната икономика. През последното десетилетие и половина тя преминава през най-лошия си период на растеж от 1780 г. насам.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...