Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Наглия неофашист Тагарински плащал на кухи фирми милиони за утилизация по неизпълними договори





Извършена проверка от “Възраждане” установи нанесени щети за милиони в Министерството на отбраната, през годините, чрез сключването на неизпълними договори за утилизация на боеприпаси с изтекъл срок на годност, сигнализираха медиите от пресцентъра на партията.

Каква е схемата? Чрез поредица от писмени въпроси от народния представител Петър Петров и изискани от него документи, предоставени от ведомството става ясно, че в края на 2008г.

Министерството е превело 15 милиона лева на своето дъщерно дружество „ТЕРЕМ“. То от своя страна е превъзложило тази сложна дейност на свои дъщерни дружества, в нарушение на разпоредбите на договора и без да има право на това, като е разпределило общо 8 милиона лева между тях.

Едно от тези дружества от комплекса „ТЕРЕМ“ – „Терем-Ивайло“ ЕООД, тъй като също не е разполагало с никаква възможност да изпълни договора, който е сключило незаконосъобразно, също превъзлага дейностите по утилизация на устройства за авиационно поразяване (различни видове ракети) на частна фирма.

Тя обаче не е имала към тази дата нито лиценз за утилизация, нито реални възможности да извърши такава дейност.

Държавното „Терем-Ивайло“ обаче въпреки това в началото на 2009г. е превело на тази фирма авансова сума от 4 123 000 лева, срещу което е получило една хвърчаща запис на заповед като гаранция за тази сума“, пояснават от Възраждане.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...