Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата





“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа – това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Има такъв народ“ е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата – това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари – това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него, в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни:

“Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му, този износ е бил реализиран от началото на година до сега.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за „геоикономическата бомба на 2024 г.“: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...