Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

ПРОСТАЩИНАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ





ДА ПРИПОМНИМ ПРОСТАЩИНАТА НА НЯКОИ „ПРЕДСТАВИТЕЛИ” НА НАТО В БЪЛГАРИЯ В ДЕНЯ НА БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ В БОРБАТА СРЕЩУ ТУРСКИЯ ПОРОБИТЕЛ !
Г-н ПОСЛАНИК НА САЩ,
АКО ТЕЗИ БОКЛУЦИ, ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НАТО, НЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ ЗА СВИНСТВОТО, КОЕТО СА ИЗВЪРШИЛИ В ДНЕШНИЯ ПАМЕТЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, И ТОВА НЕ БЪДЕ ПУБЛИЧНО ОГЛАСЕНО ОТ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПРЕД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, ЩЕ ПОСЛЕДВА ПОДОБНО НЕУВАЖЕНИЕ И ОСКВЕРНЯВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ СИМВОЛИ В БЪЛГАРИЯ, В КОИТО ДЕЙСТВИЯ ЩЕ УЧАСТВАМ И АЗ !

Днес, 02 Юни цяла България чества паметта на легендарния революционер и национален герой Христо Ботев, чийто живот и до днес играе важна роля в развитието на българската национална идентичност и е един от символите на българският героизъм в борбата срещу Османската империя.

На този ден, в деня на смъртта на националния герой в град ВАРНА всяка година се провеждат възпоменателни събития, поднасят се венци и се четат стиховете на големия български поет и революционер Христо Ботев !

На този ден, когато той е убит в боевете с турските поробители, точно 12 сирени звучат в негова чест и при звука всички хора, малки и големи спират и стоят мирно, в знак на почит към героя.

Днес в центъра на град Варна, по време на събитието в чест на Христо Ботев имаше безпрецедентна просташка ситуация. Докато хората събрани с цветя в близост до паметника на героя, за да отдадат почит, група войници на НАТО в униформа се опитаха да осквернят церемонията на паметника , крещейки и показващи арогантност !

Силите на НАТО влязоха в близост до паметника и се държаха нецивилизовано, предизвиквайки смущение на българите, които с флаговете на България и Русия ги изгониха от святото място.

В такъв важен за България ден, когато се отдава почит на героите, дали живота си за освобождението на България от турско робство, появата на чуждестранни войници без цветя, които не идват да почетат събитието, или просто да постоят, а проявяват предизвикателно поведение, не като гости от чужда държава, а като домакини с просташки манталитет и мислят, че могат да оскверняват не само паметта на жертвите – герои, но и на децата, жените и възрастните хора дошли да почетат своята история, са меко казано – НЕ ЖЕЛАНИ В НАШАТА СТРАНА !
Припомняме ви, че град Варна е морската столица на България и е едно от основните пристанища на Черно море !
Всяка година посреща хиляди туристи от всички краища на света, включително и много руски граждани.
В морето плуват корабите на НАТО, където американците извършват своите военни учения, а хората протестират
повече от една година срещу действията на НАТО за да стане ясно, че те са против присъствието на НАТО на тяхна територия !
Тези действия до момента все още не са намерили широк отзвук в медиите, но това не значи че протестите няма да се засилят и ще спрат…
Нещо повече, голяма част от населението на гр.Варна има за свой основен поминък туризма и присъствието на НАТО със своя военен режим и нескончаеми обуечения на практика ги лишава от жизнената необходимост за тяхния бизнес и нормално житейско съществуване !
Близко стои и възможността масово да завалят съдебни дела пред българския съд и международните съдилища, за отнето право на работа и нормално съществуване на населението, чре военните действия на НАТО !







Може да харесате