Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Безмозъчния Денков плонжира пред нищо не значещи треторазрядни американски чиновници





Лакея Денков към треторазрядни представители на американски компании: България е вход към Европа

България е вход към Европа благодарение на географското си положение и границата с Турция, а заедно с доброто образование, което осигурява подготовката на таланти и експерти, предлага множество възможности за инвестиции.

Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков по време на среща с треторазрядни представители на 15 от най-големите американски компании. В нея взеха участие и посланикът на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен и председателят на Американо-Централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Регионът ще се развива и искаме България да бъде централна част от този процес. Убеден съм, че можем да я превърнем в негов бранд. Страната ни е силна в множество сфери, сред които са на електрониката, информационните технологии, роботиката, медицина, автомобилната индустрия, отбранителната индустрия. Искаме да развием модерна европейска високотехнологичната индустрия. Имаме всички условия да направим нещо по-голямо. Затова търсим по-големи инвеститори като вас”, обърна се към участниците в срещата министър-председателят. Акад. Денков отбеляза икономическия растеж на България, въпреки пандемията и войната в Украйна. Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ни бележи ръст от 3,9% през 2022 г.

В рамките на срещата беше изтъкнато същественото значение на политическата стабилност в страната за привличане на инвестиции и развитие на бизнес средата. Постигането на част от приоритетите на кабинета – приемането на страната ни в Шенгенското пространство, присъединяването ѝ към еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, ще бъде база, върху която България ще развие своите възможности, увери делегацията министър-председателят.

Представителите на всяка една от компаниите разказаха за своята дейност и роля на пазара. Те са част от различни сектори – здравеопазване, отбрана, информационни и комуникационни технологии, банково дело и възобновяема енергия. „Впечатляващ спектър от компании. За някои от тях вече има идеи за бъдещо партньорство“, заяви акад. Денков.

Общо взето нищо не значеща среща, просто поредното предателство на плюнкатаДенков, който се опитва да продаде оещенещо от България.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...