Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

България претърпя поредното унижение за Шенген. Всички подритват слугинажа





  • България претърпя поредното унижение за Шенген.
  • Всички подритват слугинажа.

Бутафоркото Денков – единственият академик в света, самоназначил се за такъв, докато е бил министър – трябваше да хвърли оставка още снощи във Виена.

Няма вече никакви формални или неформални основания за съществуването на сглобката.

 

Още живот на сглобката е тъждествено с още милиарди външен дълг, още несъбрани данъци от Лукойл и останалите чуждестранни монополисти на пазара ни (щото има и Дънди прешъс все пак, нали…), още кражби на романтичното дуо Кокорчо – Спецов, още Коледи без коледни надбавки.

Борисов трогателно се оправдава, че ги крепял само заради войната в Украйна и Израел.

Без Спецов и Кокорчо как ще се промени ходът на войната, питам аз. И що за тъпизми. Денков ли крепи международното положение? Фронтът ли ще се разтресе, ако тези плужеци бъдат ометени от властта? Какъв е проблемът да има извънредни парламентарни избори, както в неделя ще има местни? Как влияе на военните действия?

„Галя още не дава“ – така си кажи, Бойко, че да ти олекне.

А колкото до войната…Най-страшната война се води между самите нас, хванали сме се за гушите. За безумно разделения народ обаче никой не мисли и не страда.

Недялко Недялков

Бързо се доказа лъжата на Пеевски

 

Пак студен душ! Говорителят на ЕК: Няма връзка между присъединяването към Шенген и мониторинга

България и Румъния ще продължат да бъдат наблюдавани, както и всички останали държави членки, с годишните доклади от Брюксел за върховенството на закона

„Разширяването на Шенген остава политически приоритет за Комисията и смятаме, че България и Румъния трябва да са част от тази зона. Многократно тук сме го заявявали: Европейската комисия никога не е правила връзка между присъединяването към Шенген и Механизма за сътрудничество и проверка. Това са две напълно различни теми.“

Това заяви Кристиан Виганд, говорител на ЕК, цитиран от БТВ.

Европейската комисия официално прекрати Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния.

Това се случи дни след като председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова България и Румъния да бъдат приети без бавене в Шенген.

Именно на механизма за проверка се позова и Нидерландия, когато миналата година ни спря за Шенген.

Преди 12 години Европейската комисия заяви, че България и Румъния са изпълнили критериите за присъединяване. Позицията остава непроменена и до днес.

България и Румъния ще продължат да бъдат наблюдавани, както и всички останали държави членки, с годишните доклади от Брюксел за върховенството на закона. Гаранция за спазването на независимостта на съдебната система и за борбата с корупцията са и ангажиментите, поети в Плана за възстановяване и устойчивост, припомня Брюксел.

Припомняме – Пеевски излъга: “Отпадането на мониторинговия механизъм е позитивен знак, чакаме през декември добра новина и за Шенген”

След отпадането на мониторинговия доклад за България най-важно е влизането ни в Шенген. Това зафантазира турския представител, обвиняем по закона Магнитски Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

Отпадането на мониторинга е изключително позитивен знак за България, каза Пеевски по повод решението, съобщено от Европейската комисия. И допълни: „Днес е хубав ден!” (ама за него, защото хапнал шкембе чорба на обяд).

За нас (корумпираните политици) това е успех на правителството (къде го видя, като никой не ни иска). Сега най-важно е влизането ни Шенген . След отпадането на мониторинговия доклад не виждаме никакви основания това да не се случи. То е важното решение за българите, замятка лъжа след лъжа Пеевски.

Надявам се да си изпълним ангажиментите по охрана на границите и ограничаването на мигрантския натиск и съвсем скоро да имаме добрата новина, че сме в Шенген. Ние с г-н Илхан Кючюк работим много усилено за ускоряване на този процесз Надяваме се до декември това да е факт, подчерта Пеевски.

Много зависи и от всички действия на правителството – то трябва да изпълни всичко, което включват коментарите към нас. Но основното е да се овладее мигрантският натиск. Това зависи много от МВР. Те трябва да си свършат работата, каза още Пеевски.

В отговор на журналистическа реплика, че Австрия вижда проблеми именно в тази сфера, Делян Пеевски заяви: „Затова казвам, че се знае къде е проблемът. Трябва да си свършим работата и когато нямат основания, веднага да се случи влизането ни в Шенген.”

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...