Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Пред заключената Руска църква миряните на колене молят Свети Серафим да „измоли прошка от Бога за нас – грешните!“





Миряните от София и страната вече се молят на мощите на Свети Серафим пред заключените порти на Руската църква. Журналистът Ива Капкова и редица потребители публикува във Фейсбук снимки на които се вижда, че хората закачат молитвените си листове на вратите на черквата.

Миряните пред заключените порти на Руската църква

Пред входа вярващите поставят букети с цветя в знак на съпричастност и несъгласие с изгонването на руските свещеници от неолибералната ни власт.

Храмът хлопна врати след като вчера българските власти решиха да експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна църква в София.

Подобно събитие не се е случвало в България досега, казват запознати, както не се е случвало и в други европейски държави.

Едно от нещата, с които Руската църква в София е най-прочута е това, че хората пишат желанията си на листчета и ги оставят там, за да се сбъднат.

В криптата ѝ е гробът на архиепископ Соболев – Свети Серафим.

Той бе канонизиран на 26 февруари 2016 г. в катедралата „Св. Александър Невски”, като за първи път в историята и на Руската и Българската православни църкви един светец е канонизиран от две църкви едновременно.

На един от молитвените листове четем: „Свети Серафиме, Моли Бога за нас грешните„.

Припомняме, че руският посланик в България Елеонора Митрофанова каза вчера, че свещениците от Руската православна църква „са били извикани в миграционната служба, където им е било обявено, че представляват заплаха за националната сигурност на България и трябва да напуснат страната още днес„. „В същото време те бяха качени на автомобили и отведени до домовете им, за да съберат вещите си, след което бяха закарани до църквата и след това до границата със Сърбия„.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...