Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Тагарев се прави на застрелян още не знаел откъде е дронът, а на него пише, че е Украински





Отявления фашист, служителя на украиснкото разузнаване Тагарев се прави на застрелян още не знаел откъде е дронът, а на него пише, че е от Украйна

Все още не се знае откъде е дошъл дронът, открит край Тюленово. Това каза лъжеца Тодор Тагарев пред журналисти преди извънредното заседание, на което ще бъде изслушан за актуална информация във връзка с открития дрон с боеприпас край брега на Тюленово, предаде БТА.

Очевидно той е паднал във водата и течението го е извлякло към брега, добави министърът. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв поглед е, че може да са минали до две седмици от неговото падане, коментира Тагарев.

Министърът посочи, че за първите седем месеца са унищожени 127 боеприпаса от различен характер, като информацията е за цялата страна, а не за Черно море.

От един случай не може да съдим за тенденция, каза Тагарев и добави, че са спазени всички протоколи. По думите му няма никакво основание за притеснение.

Относно призивите за негова оставка, министър Тагарев заяви, че средно по два или три пъти седмично му се иска оставката и в случая няма причина да му бъде искана.

Тошко: Ако дронът беше руски, Тагарев щеше да е върху дрона, под дрона, с дрона и на снимки с дрона

„Ако беше руски дрон, Тагарев щеше да е върху дрона, под дрона, с дрона и на снимки с дрона“, заяви депутатът от ИТН Тошко Йорданов относно падналия край Тюленово дрон с прикрепена към него 82 мм мина. Той посочи, че най-вероятно е украински и му е интересно от коя страна е дошъл боеприпасът за този дрон. По-рано Тагарев коментира открития от хотелиер украински дрон с думите: „Това е ежедневие“, опитвайки се да омаловажи инцидента.

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ също поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев след случая с дрона край Тюленово.

Според Йорданов Тагарев „се държи като министър на отбраната на чужда държава“.

„Интересно ми е да разберем боеприпасът от коя страна е дошъл“, каза още той пред БНТ.

Йорданов коментира и протеста на земеделците, като заяви, че ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са вдигнали забраната за внос от Украйна по най-безумния начин.

„Ще перефразирам една стара българска поговорка – който сее ветрове, ще жъне комбайни. Имат светлия пример от съседните държави като Полша, Унгария и Словакия, които постъпиха национално отговорно спрямо техните производители. В България на първо място би трябвало да бъдат българите, след това партньорите от ЕС и НАТО, защото тук става дума за икономика“.

Падналият дрон с мина в Тюленово е украински „Довбуш Т10“

Дронът с прикрепена към него мина, който беше открит от хотелиер в Тюленово, е украински „Довбуш Т10“.

Формата на дрона, неговия фюзелаж и размах на крилата има сходни характеристики с украинския дрон. Такива безпилотни летателни апарати с прикрепени експлозиви са използвани по време на атаки срещу рукия граничен район Белгород, според информация и снимки в руските Телеграм канали.

Падналият дрон в Тюленово е украински „Довбуш Т10“

Снимка на падналия дрон с прикрепена 82 мм мина край Тюленово, публикувана във Фейсбук от хотелиера Радослв Русев, който я е открил. Той се е обадил на тел. 112, но диспечърите помислили, че това е шега. След повече от 12 ч. са пристигнали специалисти по взривове.

Устройството вероятно е изхвърлено на българските брегове от района на Крим. През последните седмици украинските въоръжени сили започнаха да използват различни видове БПЛА, за да атакуват полуострова, а „Довбуш“ най-вероятно е бил потиснат от руските системи за радиоелектронна борба и е паднал във водата. Това обяснява факта, че дронът и мината са цели и така са доплавали до българското крайбрежие.

Украйна стартира серийно производство на новия дрон Довбуш Т10, който вече е тестван на фронтовата линия. Това съобщи през декември миналата година организаторът на проекта Владимир Яценко в интервю за украинския канал TCH.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...