Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Денков нареди жандармерия да блокира протестиращите преди Казанлък





Пътят Мъглиж-Казанлък, в посока Казанлък е затворен заради протеста на българските земеделски производители.

Обходът е през селата Черганово и Овощник.

Колоната от селскостопанска техника на протестиращи земеделци бе спряна от жандармерия и полиция на източния вход на Казанлък.

Тя потегли по обяд от Стара Загора към Подбалканския път, по който се зърнопроизводителите се канят да стигнат до София за националния протест.

Шест часа викове ОСТАВКА на Петолъчката край Ямбол. Земеделците не си тръгват!

Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния възел „Петолъчката“ край Ямбол. Част от тракторите и комбайните потеглиха по подбалканския път към София, за да се включат в протеста там, а по-голямата част остават на „Петолъчката“. Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, казаха протестиращите земеделци, пише БТА.

Около 10:00 часа днес земеделски производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника ключовия пътен възел „Петолъчката“. Недоволството е част от обявените протести на бранша в цялата страна срещу вноса на зърно и друга земеделска продукция от Украйна.

Около 200 земеделските машини от областите Ямбол, Сливен и Бургас се събраха на „Петолъчката“. Протестиращите периодично пропускат образуваните колони с автомобили. Безпроблемно е преминаването на линейки, противопожарни автомобили и училищни автобуси.

Блокиран от протеста е и пътният възел между Сливен и Ямбол за автомагистрала „Тракия“. Обходният маршрут е през село Жельо Войвода.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй“ ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...

СВЯТ

Браво Терзиев, пак ме първи в Европа. Терзиев : Новите велоалеи по „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и „Фритьоф Нансен“ няма да бъдат премахнати Никой не...