Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Бойко Рашков срещу Сотир Цацаров – когато фактите говорят! СКАНДАЛИ! СКАНДАЛИ! СКАНДАЛИ!





Тази седмица в Народното събрание станахме свидетели на един любопитен, на моменти трагикомичен и драматичен спектакъл – изслушване на шефа на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства доц. д-р Бойко Рашков.

С процедурни трикове и хватки управляващите се опитаха да отложат изслушването, след като това не стана вътрешният министър Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров се опитаха да опровергаят изнесената от Рашков информация. Пред Стажанта Бойко Рашков обяви, че има стотици случаи на неправомерно подслушвани лица.

„Има лица, които са подслушвани нерегламентирано, но не са уведомявани, защото законът допуска хипотези, при които е недопустимо уведомяването на лицата. Уведомените лица са 5, подчертавам, че между тях има и магистрати, защото някой си позволи да каже, че няма такива незаконни подслушвания и някой се опита да излезе от отговорността, все едно те не са част от виновниците за тези безобразия, които се вършат“, заяви Рашков.

Шефът на Бюрото за контрол на СРС-тата определи заглавията в пресата по темата за недостоверни. „Тези заглавия обслужват тезата, че в България няма неправомерно използване на специални разузнавателни средства, което е абсолютно невярно“, посочи Рашков и допълни, че в Специализирания съд има липса на елементарни условия за работа, недостатъчен брой съдии и прекалено много искания за използване на СРС-та – така според него не могат да отговорят на очакванията.

В предаването Бойко Рашков разкри скандални факти за делото на бившия министър на отбраната Николай Цонев и искането на зам.-градския прокурор Роман Василев да се извърши подслушване на съдия от Софийски градски съд, и заобикалянето на закона от тогавашния шеф на Пловдивски окръжен съд – Сотир Цацаров. Още ексклузивни разкрития и защо се опитват да заглушат гласа на Бойко Рашков – във видеото.







Може да харесате